Menu

Profiel nr. 103420

Investeerder gezocht ad 250.000 EUR voor een innovatief dekbedden concept

24/08/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel in consumentengoederen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De ondernemer is 5 jaar geleden begonnen met de verkoop van dekbedovertrekken. De onderneming heeft vervolgens zelf een dekbedovertrek met rits ontworpen welke zowel B2B worden verkocht. Het opmaken van bedden kan door middel van het ontwikkelde product veel sneller en efficiënter. Dit is met name voor hotels/vakantieparken interessant, maar ook de particuliere markt heeft veel interesse hierin. 

Door problemen met productie en een lekkage die niet door de verzekeraar werd vergoed is men in 2019 gestopt met de activiteiten. 

In de korte tijd dat de founder in het verleden bezig is geweest had hij op het hoogtepunt een omzet, alleen in Nederland, van 350.000 EUR per maand (in z’n eentje).


Activiteiten van het bedrijf

De huidige ondernemers (incl. originele founder) hebben in onlangs besloten om weer van start te gaan en hebben eerst een aantal verbeteringen aan het product en het productie- en leveringsproces doorgevoerd en zijn van start gegaan met de acquisitie van nieuwe klanten. De onderneming levert haar artikelen aan winkels in het hogere segment. 


Onderscheidend vermogen
  • Uniek product;
  • Meerdere productielocaties, waardoor leveranciersrisico beperkt is;
  • Reeds gelukt om een grote order binnen te halen;
  • Vraag vanuit de markt is er nog steeds.

Overig

De totale initiele financieringsbehoefte hiervoor bedraagt +/- 270.000 EUR waarvan er 20.000 EUR zelf is ingelegd. Er resteert derhalve een externe financieringsbehoefte van 250.000 EUR.   

Team: Het team bestaat inmiddels uit 3 ondernemers en zijn er reeds 5 accountmanagers opgelijnd.   

Key figures: De verwachting is dat men gedurende de Corona crisis snel op een niveau van +/- 350.000 EUR per maand kan komen (< 6 maanden) en dat na de Corona crisis, dus wanneer hotels/vakantieparken en winkels weer volledig open gaan, de omzet kan groeien naar 700.000 EUR per maand.   ·         

Exit mogelijkheid investeerder: De verwachte looptijd van de financiering bedraagt +/- 12 tot 18 maanden, waarbij gedurende de looptijd de mogelijk is tot deels terugbetalen van de financiering. 

De verwachting is dat er dan voldoende track record is gegenereerd om bij een reguliere financiële instelling te herfinancieren. 

Er kunnen desgewenst zekerheden in prive worden afgesloten.