Menu

Profiel nr. 103028

Gemaksshop in Limburg

17/05/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Limburg

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

MBI kandidaat


Financiële informatie

Omzet indicatie

1.000.000 - 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

0 - 100.000

Resultaat voor belasting

0 - 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De vader van de huidige eigenaar startte in 1961 samen met zijn vrouw een tabakswinkel. De tabakszaak ontwikkelde zich voorspoedig en al snel was er een grotere winkel nodig. Deze werd gevonden aan de huidige locatie waar de zaak nu nog steeds gevestigd is. In de loop der tijd werd het assortiment uitgebreid met snoepwaren, tijdschriften en kranten en veranderde de traditionele tabakswinkel naar een gemakswinkel.


Activiteiten van het bedrijf

Het betreft van oorsprong een tabaksspeciaalzaak die in de loop der tijd het assortiment verbreed heeft. Naast de verkoop van rookwaren en rokersbenodigdheden worden kranten, tijdschriften, snoepgoed, zwak alcoholische en frisdranken alsmede belegde broodjes verkocht. Voorts betreft het een servicepunt van Post.NL. De onderneming heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld naar een zogenaamde gemakswinkel, die zich kenmerkt door een breed assortiment. De klant vindt er snel een product dat veelal bedoeld is voor directe consumptie. Voorts is er een gevarieerd aanbod van dienstverlening, zoals bijvoorbeeld kansspelen, vervoersbewijzen, en cadeaukaarten. Deze gemaksshop kenmerkt zich door: - Een breed en diep assortiment in tabaksartikelen, met een duidelijke en vakkundige presentatie; - Een uitgebreid assortiment van rokersbenodigdheden in een verantwoorde breedte en diepte; - Exclusieve producten in aanvulling op het uitgebreide rookwaren assortiment, zoals likeuren, wijn, koffie en chocolade; De onderneming heeft naast de eigenaar 4 parttime medewerksters in dienst die al lang aan de onderneming verbonden zijn.  


Onderscheidend vermogen

De activiteiten vinden plaats vanuit een goed voor haar doel uitgerust  winkelpand. Het pand is goed bereikbaar en voorzien van goede parkeerfaciliteiten. Het pand wordt gehuurd van de aandeelhouder. Het huurcontract kan worden voortgezet. Indien gewenst, kan het pand ook verworven worden. De jaarhuur bedraagt op dit moment ca. € 15.000,- De totale verkoop vloeroppervlakte bedraagt ongeveer 80 m2.Naast het winkelgedeelte bevindt zich een kantoorruimte/opslagruimte, groot ongeveer 30 m2.  Tenslotte completeert een voorraadruimte/garage de begane grond. De voorraadruimte is groot ongeveer 40 m2. Het pand is gelegen aan een ventweg, direct gelegen naast de grote doorgangsweg, geflankeerd door andere detailhandelszaken. De onderneming is goed bereikbaar en er is ruim voldoende parkeergelegenheid direct voor de winkel.  


Overig

Er is sprake van een jaarlijks omzetniveau van meer dan € 1.300.000,-. De EBITDA bedraagt in de afgelopen jaren gemiddeld 2%. De onderneming levert haar assortiment aan particulieren en kent tussen de 500 en 700 kassa-aanslagen per dag met een gemiddelde besteding van € 10,-