Menu

Profiel nr. 102367

Elektrotechnisch installatiebureau

11/12/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Midden-Nederland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

500.000 - 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ter overname wordt aangeboden een elektrotechnisch installatiebureau met een uitstekende naam en een trouw klantenbestand.


Activiteiten van het bedrijf

De omzet uit het vaste klantenbestand bedraagt ca. 700K en het resultaat is ongeveer break-even. Na overname zal het resultaat uitkomen op ca. 50 a 60K dankzij diverse besparingen (zoals huur, automatisering, abonnementen en diverse algemene kosten).


Onderscheidend vermogen

De voorkeur gaat uit naar een activatransactie (dus verkoop van de activa: klantenbestand, inventaris, inrichting, enz.). De koopsom indicatie is 200K. Verkoper is desgewenst bereid na de overdracht nog een bepaalde periode betrokken te blijven. De propositie is uiteraard interessant voor strategische kopers, maar ook voor MBI-kandidaten met een geschikte achtergrond en voldoende eigen middelen.  


Overig

Bij de onderneming zijn buiten de eigenaar 1,5 fte in dienst en men maakt voorts gebruik van inhuurkrachten (3,5 fte). De onderneming is gevestigd in een huurpand in midden Nederland (regio Utrecht-Amersfoort). Reden van verkoop is leeftijd en het ontbreken van opvolgers.