Menu

Profiel nr. 101835

Folieverpakkingen producent

11/08/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Verpakkingsindustrie

Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

1.000.000 - 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

1.000.000 - 2.500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Graag vestigen wij uw aandacht op de overnamemogelijkheid van een gespecialiseerde onderneming in de vervaardiging van speciale folies uit polyethyleen.   

De onderneming ligt in het centrum van de Poolse chemische industrie en specialiseert zich op de productie van folieproducten uit polyethyleen zoals krimp-, stretch- en verpakkingsfolies, plastic-, en vuilniszakken en weefsels bedekt met polymeer. Aandacht verdient ook de antistatische en onbrandbare folie gecertificeerd voor mijnbouw en de bacteriedodende film bestemd voor de levensmiddelen- en farmaceutische industrie. Een groot deel van het aanbod vormen de ecologische folies die biologisch afbreekbaar en constateerbaar zijn. Veel van de producten zijn  ontstaan dankzij de eigen O&O-projecten voor welke de onderneming met succes subsidies van de EU heeft gekregen.


Activiteiten van het bedrijf

De productie wordt in een massief gebouwcomplex uitgevoerd. Het gebouw bestaat uit enkele kleinere kantoren verbonden met een productiehal. Men beschikt over 5 productielijnen voor vervaardiging van LDPE-films en 2 voor vervaardiging van HDPE-films. Tevens beschikt de onderneming over een recycled afdeling. De onderneming heeft een eigen transformatorstation, een verharde parkeerplaats en ruimschoots perceel voor een eventuele uitbreiding van de capaciteit.  

Binnen de onderneming zijn ca. 20 ervaren medewerkers in een 3-ploegenssysteem werkzaam. De films worden ingevolge een extrusieproces vervaardigd. Verder kunnen de producten dankzij flexografisch printen met grafiek aangevuld worden.


Onderscheidend vermogen

De markt / de mogelijkheid 

De productiecapaciteit van de onderneming wordt voor slechts 60% benut. Voor deze hoogwaardige en speciale films kan men door een bescheiden investering in marketing en distributie probleemloos nieuwe opdrachtgevers verwerven.


Overig

Revenu              

 

                            Omzet                                  Ebitda  

2017                     €    824.087,00                     € 160.674,00  

2018                     € 1.061.111,00                     € 138.774,00  

2019                     €    978.438,00                      € 141.772,00      

 

Vraagprijs 

De overnamesom van de onderneming bedraagt € 1,5 mio. K.K.   

 

Procedure  

Bij interesse komt u een geheimhoudings- en bemiddelingsovereenkomst met ons overeen. In Polen beschikken wij over een Nederlands sprekend adviseur t.b.v. de begeleiding aldaar.