Profiel nr. 101586

Kunststofverwerkend bedrijf in vezelversterkte thermoharders

02/03/2021 Geplaatst

Gevestigd in

West-Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Kunststof- en rubberverwerkende industrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

500.000 - 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De aangeboden onderneming heeft zich sinds haar oprichting ruim 20 jaar geleden gespecialiseerd in het verwerken en aanbrengen van vezelversterkte kunststof.


Activiteiten van het bedrijf

De activiteiten kunnen gesplitst worden in de productie van unieke stukken en kleine series in de werkplaats en in het werken op locatie. Met name in de mallenbouw, het verbouwen van bestaande mallen of reverse engineering wordt toegevoegde waarde geleverd aan de kleine series. Hierbij wordt een combinatie van materialen gebruikt zoals hout, rvs, polyester of siliconen. Voor de unieke stuks wordt samengewerkt met een vaste groep onderaannemers zoals kunstenaars, vormgevers en CNC frezers.  Op industrieel gebied is chemische resistentie het belangrijkst, bij zwembaden en sauna centra de esthetiek en bij voedselindustrie de hygiëne. Bij alle toepassingen gaat het om meedenken met de klant.


Onderscheidend vermogen

Het werken op locatie is iets wat door niet veel kunststofverwerkende bedrijven gedaan wordt. Dit betreft een specialist die er om bekend staat de hand niet om te draaien voor veeleisende opdrachten en complexe trajecten.


Overig

De onderneming richt zich op klanten in Nederland en Vlaanderen. Het team bestaat, naast de dga, uit 7 werknemers. De huidige eigenaar wil meer tijd gaan scheppen voor andere uitdagingen. Zijn rol zal na de overname overeenkomstig de wensen van de koper worden ingevuld, waarbij zowel aanblijven voor een overeen te komen overdrachtsperiode als andere opties bespreekbaar zijn. De propositie is geschikt voor een strategische koper en voor een ondernemende MBI kandidaat met kennis van de sector.