Menu

Profiel nr. 101279

Investeringsmogelijkheid groeiend online leads generation bedrijf

18/09/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

Platform / website

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

1.000.000 - 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

250.000 - 500.000

Resultaat voor belasting

250.000 - 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het betreft een investering in een snel groeiend online marketingbureau dat met eigen platformen leads in spoed-niches genereert. Het bedrijf levert de leads exclusief aan de aangesloten partners, i.t.t. vele anderen die de leads 3-5x verkopen. De financieringsbehoefte is ontstaan doordat ontwikkeling van het platform langer duurde dan voorzien (eerst extern, later toch maar in eigen huis). Hierdoor is de groei vertraagd en zijn kosten opgelopen. Dat is nu grotendeels achter de rug en het bedrijf is klaar voor groei (ambitie: CAGR >80% voor 2020 en 2021). 


Activiteiten van het bedrijf

De geleverde leads zijn van hoge kwaliteit. Enerzijds vanwege de exclusiviteit en anderzijds omdat het spoedopdrachten betreft waarbij eindklanten een acuut probleem hebben dat onmiddellijk goed moet worden opgelost. Deze klanten gaan geen offertes opvragen om prijzen te vergelijken. Zij betalen een nette prijs waardoor afnemers van leads gezonde marges realiseren. De onderneming heeft een schaalbaar businessmodel. Het online platform is in eigen beheer ontwikkeld (eigen IP) en klaar om nieuwe (spoed)niches aan te sluiten in zowel binnen- als buitenland. Daarnaast kent het bedrijf meerdere verdienmodellen, die zowel gebaseerd zijn op vaste (recurring) vergoedingen als op een vergoeding per lead.


Onderscheidend vermogen
  • Exclusieve leads van hoge kwaliteit
  • Aangesloten professionele partners
  • Eigen platform (IP)
  • Schaalbaar businessmodel
  • Vooralsnog Corona-proof (aanvragen lopen onverminderd door)

Overig

Voor aankomend jaar wordt een omzet van circa 2,5M a 3M verwacht. EBITDA-marge tendeert naar 25%-30%. De onderneming heeft een ambitieuze groeistrategie om door te groeien naar circa 15M+ omzet. Om de groei te verwezenlijken is een financiële injectie van circa 500k gewenst. Hiervan is circa 150k op korte termijn nodig en het overige voor het einde van Q2 2020. Het heeft de voorkeur om de eerste tranche m.b.v. een converteerbare lening aan te trekken. Het gaat in principe om een minderheidsbelang van circa 20% a 30%. Voorwaarden e.d. zijn in nader overleg te bepalen.  Propositie past bij investeerders die affiniteit hebben met online en voldoende middelen hebben om verdere groei van de onderneming te financieren. Actieve betrokkenheid is niet vereist, maar wordt wel op prijs gesteld.