Menu

Profiel nr. 100946

Groeiend productiebedrijf in transportsector

31/07/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Nederland

Ook interessant voor

  • Gelderland
  • Utrecht
  • Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Automotive

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

500.000 - 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming ontwikkelt en produceert mechanisch / hydraulisch beweegbare constructies die in de transportsector gebruikt worden. De onderneming heeft sinds begin jaren '10 een exclusieve leverings overeenkomst met een A-merk fabrikant in Europa. Het bedrijf bestaat sinds 2008, maar heeft een historie die terug gaat tot 1998. Dit kleine bedrijf wordt gevoerd door de DGA, aangevuld met een 1 vaste medewerker & een aantal flexkrachten. 


Activiteiten van het bedrijf

Producten worden in eigen huis ontwikkeld tot proof of concept. Productietekeningen worden bij externe partijen gemaakt. De organisatie heeft zich gespecialiseerd in assemblage, nagenoeg alle onderdelen worden aangeleverd vanuit toeleveranciers.

De onderneming heeft in 2019 een omzet gerealiseerd van €1.000.000. In 2020 is gestart met de uitvoering van de portefeuille aan opdrachten, waarin dusdanige hoeveelheid in bestelling klaar staat om groei door te kunnen zetten. De onderneming heeft een flexibele kostenstructuur met beperkte overhead.


Onderscheidend vermogen

Het onderscheidend vermogen van dit bedrijf is:

  • Gestandaardiseerde producten van hoge kwaliteit
  • Goede relatie & afspraken met A-merk fabrikant
  • Lage vaste kosten

Overig

Het betreft een ideale kandidaat voor een metaalbedrijf op zoek naar een eigen product of aanvulling van het productportfolio. Voor dit type bedrijf ontstaan onmiddellijk synergie voordelen op gebied van: toelevering van onderdelen, engineering en schaalgrootte. Daarnaast is het een unieke kans voor een MBI kandidaat om samen met de huidige DGA het bedrijf verder uit te bouwen en de volgende professionaliseringsslag te maken.