Profiel nr. 65171

Gedreven ondernemer zoekt technologie onderneming

23/02/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

500.000 - 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf
Gedreven ondernemer zoekt technologie onderneming met eigen product of dienst in business-to-business omgeving die toe is aan volgende groeifase. Liefst met (mogelijkheid tot) link naar verduurzaming en internationale markt. Ondernemer heeft achtergrond in technologie en marketing en is sterk in innovatie en groei.

Overig

De persoon
Ondernemer is innovator die kan inspireren en vernieuwen. Hij heeft bij diverse organisaties nieuwe proposities ontwikkeld en nieuwe markten en business mogelijkheden aangeboord. Hij is in staat een onderneming een boost te geven door naar de markt te kijken, een visie te ontwikkelen, een plan te maken en regie te voeren over de uitvoering van dat plan. Hij heeft een passie voor technologie en duurzaamheid die hij graag inzet om duurzame groei te realiseren.

Werkervaring
Ondernemer heeft leidinggevende ervaring van lijnafdelingen en projectteams bij verschillende (grote) ondernemingen in zakelijke dienstverlening, energie en ict. Ervaring met ontwikkeling van nieuwe producten/diensten: van visievorming tot marktintroductie. Ruime ervaring in marketing.   

Opleiding/cursussen
Master Strategische Marketing van Diensten, Academie voor Management, Rijksuniversiteit Groningen. HBO Informatica, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. MBO Elektrotechniek/elektronica.

Specialiteit
Ondernemer is sterk in het ontwikkelen van nieuwe producten/diensten/concepten en creatief in het vinden van nieuwe klanten, markten, partners en combinaties en het aanpassen van de organisatie gericht op duurzame groei.

Profiel gezocht bedrijf
Productie van technologisch product en/of dienst in business-to-business omgeving met bijbehorende handel. Link aanwezig met verduurzaming en internationale markt of potentie daartoe.  

Product/dienst
Eigen product en/of dienst waarbij technologie belangrijke rol speelt, bijvoorbeeld: technische onderdelen, apparaten, instrumenten, machines, ict, software, data. Kwalitatief hoogwaardig. Er wordt een bijdrage geleverd aan verduurzaming of mogelijkheid tot verduurzaming, zoals duurzame energie, bijdrage aan schoner milieu of verduurzaming van het productieproces of resources. Combinatie van fysiek product en dienstverlening is een pré.

Markt/klanten
Opererend in nichemarkt. Met internationale klanten of mogelijkheid tot internationale groei. Aantoonbaar groeipotentieel in bestaande en nieuwe markten. Business-to-business. Gericht op langdurige relaties met klanten.

Cultuur
Kwaliteitsgericht, gedreven, open, eerlijk, trots en maatschappelijk betrokken.  

Regio vestiging
Heel Nederland en/of buitenland.  

Grootte
3 tot 50 werknemers, 0,5 mln. tot ca. € 5 mln. omzet.  

Levensfase
Ofwel jong bedrijf wat de startup-fase is ontgroeid ofwel langer bestaand bedrijf die toe is aan volgende groeifase.  

Soort overname
Volledig of geleidelijke overname of in overleg. Naast overname staat de ondernemer ook open om in onderdelen te participeren zoals uitbreiding naar nieuwe (internationale) markten.