laatst bijgewerkt op: 28-04-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


ERVAREN MANAGER ZOEKT IN OLIE-/GAS-/WATERSECTOR

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
62479 17-05-2016 Industrie Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig Meer dan 500 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk n.o.t.k. N.v.t.

omschrijving

Een internationaal ervaren Nederlandse directeur/manager (i.s.m. een internationale strategische investeerder) wil inspelen op de toenemende vraag naar een combinatie van management en vers aandelenkapitaal bij Nederlandse ondernemingen actief in de internationale olie-, gas- en watersector.

Persoonlijk profiel De persoon
De MBI-kandidaat beschikt over uitgebreide expertise inzake strategische verandertrajecten, kapitaalmarkten en finance, internationale bedrijfsvoering en productontwikkeling, opgebouwd gedurende een 17-jarig dienstverband bij een grote investeringsmaatschappij. Hij heeft in deze tijd zowel uitvoerende directie functies als toezichthoudende functies vervuld bij ondernemingen in diverse landen.
 
Werkervaring
De MBI-kandidaat heeft een jarenlange internationale senior executive ervaring binnen een grote investeringsmaatschappij en beschikt daarmee over een uitgebreid internationaal netwerk in diverse sectoren, inclusief financiers en branche specifieke experts. Hiernaast brengt de strategische investeerder de benodigde sector expertise in.

Opleiding/cursussen
De MBI-kandidaat heeft een Masters Industrial Engineering & Management Sciences behaald aan de Technische Universiteit Eindhoven, alsmede een Masters of Business Administration aan INSEAD Business School.

Gezocht bedrijf
Management en kapitaal beschikbaar voor ondernemingen met internationale allure. De focus ligt op bedrijven met een aantoonbare expertise of materieel marktaandeel in een aantrekkelijke niche markt die kunnen profiteren van een combinatie van kapitaal en management teneinde een verdere internationalisering te bewerkstelligen.
 
In het geval van een verlieslatende onderneming of minder presterende onderneming is bij voorkeur de potentie aanwezig tot het doorvoeren van waarde creërende maatregelen. Door strategische heroriëntatie of het herstructureren van processen kan er waarde worden toegevoegd. Dit kan ook een winstgevende onderneming zijn die door opvolgingsproblematiek ter verkoop wordt aangeboden.

Branche
Olie, gas- of watersector gerelateerd, inclusief toeleveranciers, onderaannemers, dienstverleners of ondersteunende diensten.

Karakteristiek
Aantoonbare unieke expertise en/of niche speler
Capabel tweede echelon op belangrijke functies
Rol van algemeen directeur in eerste instantie ingevuld door MBI-kandidaat
Investering voor onbepaalde tijd
 
Regio vestiging
Nederland
 
Grootte
Midden- en Kleinbedrijf (MKB), de gezochte onderneming dient een omzet te behalen in de range van € 5 tot € 30 miljoen.
 
Soort overname
Volledige overname, gedeeltelijke overname of geleidelijke overname, meerderheidsbelang


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29