laatst bijgewerkt op: 24-04-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


ONDERNEMING ACTIEF INTERNAT. OLIE, GAS/WATERSECTOR

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
62470 04-05-2016 Industrie Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig Meer dan 500 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk n.o.t.k. N.v.t.

omschrijving

Samenvatting profiel
Een internationale strategische investeerder (i.s.m. een internationaal ervaren Nederlandse directeur/manager) wil inspelen op de toenemende vraag naar een combinatie van management en vers aandelenkapitaal bij Nederlandse ondernemingen actief in de internationale olie-, gas- en watersector.

De persoon 
De strategische investeerder is gelieerd aan een 70 jaar oud familiebedrijf actief in Engineering, Procurement & Construction. Het bedrijf is met name actief in het Midden Oosten, heeft afhankelijk van de onderhanden projecten altijd tussen de 9.000 en 12.000 mensen in dienst en heeft een zeer goed gevulde projectportefeuille voor de komende jaren. Het bedrijf wil graag verder diversifiëren en internationaliseren buiten het Midden Oosten en ziet een meerderheidsbelang in een Nederlandse onderneming als een eerste mooie stap in deze richting.
 
Profiel gezocht bedrijf 
Management en kapitaal beschikbaar voor ondernemingen met internationale allure. De focus ligt op bedrijven met een aantoonbare expertise of materieel marktaandeel in een aantrekkelijke niche markt die kunnen profiteren van een combinatie van kapitaal en management teneinde een verdere internationalisering te bewerkstelligen.
 
In het geval van een verlieslatende onderneming of minder presterende onderneming is bij voorkeur de potentie aanwezig tot het doorvoeren van waarde creërende maatregelen. Door strategische heroriëntatie of het herstructureren van processen kan er waarde worden toegevoegd. Dit kan ook een winstgevende onderneming zijn die door opvolgingsproblematiek ter verkoop wordt aangeboden.

Branche
Olie, gas- of watersector gerelateerd, inclusief toeleveranciers, onderaannemers, dienstverleners of ondersteunende diensten

Karakteristiek
Aantoonbare unieke expertise en/of niche speler
Capabel tweede echelon op belangrijke functies
Rol van algemeen directeur in eerste instantie ingevuld door MBI-kandidaat
Investering voor onbepaalde tijd
 
Regio vestiging
Nederland
 
Grootte
Midden- en Kleinbedrijf (MKB), de gezochte onderneming dient een omzet te behalen in de range van € 5 tot € 30 miljoen.
 
Soort overname
Volledige overname, gedeeltelijke overname of geleidelijke overname, meerderheidsbelang


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29