laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


EXPEDITIEBEDRIJF MET DUIDELIJKE FOCUS / NICHE

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
61241 02-07-2015 Transport Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig 5 - 10 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 2.500.000 - € 5.000.000 Vertrouwelijk n.o.t.k. N.v.t.

omschrijving

Betreft:
De overname van een logistieke dienstverlener, in het bijzonder een expediteur van goederen.

Motieven en achtergrond koper:
De koper is een mondiaal opererend expeditiebedrijf met eigen vestigingen over de hele wereld. Zij is met 2.500 werknemers actief op het gebied van zee-, lucht- en wegvervoer alsmede het bieden van aanpalende logistieke diensten. De organisatie heeft de afgelopen jaren een stabiele groei doorgemaakt maar wenst voor de Nederlandse kantoren een snellere groei te realiseren. Overname van een bestaande expediteur heeft hierbij de voorkeur.
De onderneming heeft ervaring met overnames en implementatie van overgenomen klanten, personeel en cultuur in de eigen organisatie.

Profiel overnamekandidaat:
De onderneming die gezocht wordt betreft een bestaand expeditiebedrijf met een duidelijke corebusiness of focus/niche. Dat kan zowel op het niveau van activiteiten (bijvoorbeeld hoofdzakelijk luchtvracht/logistiek), op het niveau van klanten (bijvoorbeeld voornamelijk food-gerelateerd) als op het vlak van type goederenstroom.
Vanwege het familiekarakter van de organisatie gaat de voorkeur uit naar bedrijven met een juiste mix van daadkracht, sfeer en identiteit. Dit past namelijk bij de filosofie van de koper.

Locatie:
De onderneming bevindt zich bij voorkeur in de regio van Amsterdam of Rotterdam. Ten aanzien van de klanten geldt dat het niet uitmaakt of deze in Nederland of (ver) daarbuiten gevestigd zijn.

Omvang:
Het aantal medewerkers bedraagt ongeveer 5 indien de overnamekandidaat in de omgeving van Amsterdam bevindt. Wanneer het bedrijf in de regio van Rotterdam gevestigd is mag het aantal personeelsleden circa 10 zijn.
Uitgedrukt in omzet: tot en met € 3,75 miljoen voor een bedrijf rondom Amsterdam en tot en met € 7,5 miljoen voor een onderneming in/om Rotterdam.

Opmerkingen:
De koper heeft een duidelijk profiel voor ogen. Indien de overnamekandidaat hieraan voldoet, kan en wil de koper snel schakelen. Middelen ten behoeve van de overname zijn beschikbaar.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29