laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


ENGINEERINGSBUREAU EN/OF MACHINEBOUWER

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
61180 13-10-2015 Industrie Machine-industrie
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 100.000 - € 200.000 Vertrouwelijk n.o.t.k. N.v.t.

omschrijving

Betreft:
De overname van, bij voorkeur, een engineeringsbureau ten behoeve van de machinebouw. Alternatief is de overname van een machinebouwer. De beoogde overname kan zowel een minderheids- als meerderheidsbelang betreffen en hangt af van de positie van het bedrijf.
De huidige DGA kan een aandelenbelang houden in het kader van een strategische samenwerking om zodoende te profiteren van de kenmerken van de koper.

Profiel koper
De koper betreft een productiebedrijf van grote machines en installaties en kenmerkt zich door een internationale afzetmarkt en een goede reputatie. Zij willen groeien door overname en hiermee tegelijkertijd hun risico spreiden door andere sectoren te betreden. Daarnaast wordt uitgegaan van het kunnen realiseren van synergievoordelen op het vlak van overhead.

Profiel onderneming
De onderneming die gezocht wordt betreft een engineeringsbureau ten behoeve van de machinebouw en/of een machinebouwer zelf.
Het gaat hierbij om de verwerking van (plaat)metaal van tenminste 6 mm dikte, derhalve geen fijnmetaal.
Kijkende naar de producten dient het te gaan om (onderdelen van) grote (samengestelde) machines met een orderwaarde tussen de € 100.000 en € 2.000.000, bijkomende omzet in het kader van onderdelen en revisie is een pre.
De jaarlijkse omzet bedraagt minimaal € 100.000 (bij een engineeringsbureau) en maximaal € 10.000.000 (bij een machinebouwer).

Werknemers
Het aantal personeelsleden bevindt zich tussen de 1 en de 50 (uitgedrukt in FTE).

Locatie en afzetmarkt
De standplaats van de onderneming bevindt zich bij voorkeur in Nederland, Vlaanderen of Noordrijn-Westfalen (NRW). De afzetmarkt voor de producten is internationaal.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29