Groothandel

Bedrijf kopen of verkopen in Groothandel?

In totaal zijn er bijna 78.000 bedrijven in de sector groothandel en handelsbemiddeling. Daarvan wordt 84% gerekend tot de groothandel. De economie van de groothandel is een conjectuurgevoelige sector en afhankelijk van de economische groei in Nederland en andere landen. Groothandelaren doen er verstandig aan om zich internationaal te oriënteren. Bedrijfsovername speelt hierbij een belangrijke rol. In de eerste twee kwartalen van 2018 zijn er al 305 overnames geweest in deze sector. Dit houdt in dat er weldegelijk vraag is naar bedrijven in de sector groothandel.

De reden dat groothandelaren er verstandig aan doen om zich internationaal te oriënteren is omdat ongeveer 75% procent van de verdiende waarde komt van buitenlandse afnemers. Zo bevestigt Rabobank dat de komende jaren de groeivooruitzichten positief zijn! Dit komt vooral door de export. Voor de gehele sector is in het tweede kwartaal van 2018 een omzetgroei van circa 5% gemeten ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.  

Naast de omzetgroei houdt de sector zich ook veel bezig met creatieve oplossingen in dit digitale tijdperk. Steeds meer groothandelaren gaan direct aan de consumenten leveren of gaan zelf de productie van hun producten uitvoeren door gebruik te maken van automatisering en data technologie. Door gebruik te maken van data technologie kan vraag en aanbod beter op elkaar worden afgestemd wat helpt bij het automatiseren van werkprocessen. Samenwerking met andere bedrijven speelt bij deze trends een belangrijke rol.

Op zoek naar een handelsonderneming te koop?

Bekijk hier ons actuele aanbod

Wil je jouw groothandel verkopen?

Bekijk hier de mogelijkheden.