Profile number 65780

Online boekhoudpakket en administratiekantoren (in franchiseformule)

13/07/2018 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Service industry

Type of company

Accountancy and administration

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

0

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 0 - € 100.000

Asking price

€ 100.000 - € 250.000

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

Gere-geld biedt een online boekhoudpakket, gericht op de zzp'er. Hèt boekhoudplatform voor de zzp'er (community) is onlosmakelijk hiermee verbonden. Daarnaast zijn er administratiekantoren Gere-geld, gekoppeld aan het boekhoudpakket. De administratiekantoren zijn opgezet in een franchiseformule. De oprichtingsdatum van Gere-geld is 24-12-2012. Ik heb een financiële achtergrond. Ik ben gestart met een compagnon die de ontwikkelingen van de software voor zijn rekening nam. Inmiddels zijn we overgegaan naar een groot en stabiel ICT bedrijf dat het beheer en de ontwikkelingen doet. Ik heb een financiële achtergrond welke ver weg staat van marketing en sales kwaliteiten. Het is mij in 5 jaar tijd onvoldoende gelukt om de aantallen gebruikers van het boekhoudpakket snel genoeg te laten stijgen.


Company activities

Online boekhoudpakket Community, Hèt boekhoudplatform voor de zzp'er (online) cursus Administratiekantoren Gere-geld gekoppeld aan het boekhoudpakket


Unique selling points

De combinatie tussen een online boekhoudpakket en administratiekantoren is uniek. Klanten kunnen zelf bepalen welke dienstverlening ze afnemen en wat ze uitbesteden bij de administratiekantoren. De kracht van het boekhoudpakket zit in de automatiseringsgraad. Gere-geld is het enige boekhoudpakket dat een jaarrekening (inrichtingsjaarrekening) kan produceren die voldoet aan de wettelijke eisen. Gere-geld is één van de 5 boekhoudpakketten die de jaarrekening vanuit het pakket kan deponeren bij de KvK. Gere-geld is UBL ready (versturen en ontvangen van digitale facturen, ook via het Europeese peppol netwerk) De markt van zzp'ers is nog steeds groeiende. Ongeveer 50% van de zzp'ers besteed de administratie uit, en de andere 50% doet de boekhouding zelf. Van deze 50 % die het zelf doet, gebruikt 15% al een boekhoudpakket. Dit houdt in dat 35% de boekhouding in excel doet. Met andere woorden, meer dan 350.000 excel-zzp'ers die met de komende digitalisering naar een pakket moeten.


Other

Mijn rol na de verkoop zal het overdragen zijn van alle kennis en kunde. De nieuwe eigenaar wegwijs maken in de huidige manier van werken. Het is niet de bedoeling dat ik in dienst treed van Gere-geld. Gere-geld is interessant voor administratiekantoren (accountantskantoren) met aantallen zzp'ers. Gere-geld is interessant voor financiële mensen die iets anders willen en voor ICT bedrijven die het pakket verder willen ontwikkelen.


Online boekhoudpakket en administratiekantoren (in franchiseformule)
Region
The Netherlands
Sector
Service industry
Type
For sale
Turnover
0 - 100.000
Overname
100.000 - 250.000