Profile number 65630

Havenwinkel gevestigd in grootste plezierhaven van het IJsselmeer. 7 maanden per jaar geopend, winstgevend

27/04/2018 Date added

Located in

Noord-Holland

General information

Sector

Retail food

Type of company

Other

Legal entity

One - man business

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

0

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 250.000 - € 500.000

Asking price

€ 100.000 - € 250.000

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

Beschrijving Betreft een havenwinkel gevestigd in toeristisch centrum in de kop van Noord-Holland. Gelegen in grootste plezierhaven van het IJsselmeer(18.000 boten meren hier aan tijdens het seizoen). De havenwinkel bestaat al ruim 20 jaar.


Company activities

Het brede (watersport gerelateerde) assortiment bestaat uit food- en non-food producten, waarbij het bake off assortiment een belangrijke omzetmaker is. De internationale klantenkring is bijna altijd in vakantiestemming. Het seizoen vindt plaats van april t/m oktober. De onderneming is buiten het seizoen gesloten. Dit betekent dat er in slechts 7 maanden een gezond rendement wordt gerealiseerd.


Unique selling points

De locatie is uniek te noemen vanwege het ontbreken van directe concurrenten en de ligging in besloten haven. De havenwinkel ligt direct aan de kop van de steigers, zonder tussenkomst van straat / andere gebouwen.


Other

Bijzonderheden De havenwinkel is volledig ingericht met o.a. compleet winkelinterieur, koelwanden/vitrines, twee professionele bake-off ovens, Zumex sinaasappelpers, verlichting, walk-in koelkast en vriezer, twee scan kassasystemen + pinapparaten, ingebouwd airco systeem. Beveiligingssysteem + camerasysteem, magazijnstellingen, website, etc.). “Going concern”. Klaar om over te nemen. Kerncijfers Omzet en winst zijn stabiel te noemen en worden eigenlijk slechts beinvloed door weersomstandigheden. De winsten over de afgelopen jaren varieren van € 45.000,- tot € 65.000,- per seizoen (Ebitda/kasstroom). Vele toeristen, en trouwe vaste klanten. De exploitatie wordt verkocht. Pand Winkelpand van 165 m2 wordt gehuurd. Personeel Geen personele verplichtingen. Er wordt uitsluitend gewerkt met nul uren contracten. Reden voor verkoop De huidige ondernemer wil meer tijd gaan besteden aan andere (zakelijke) activiteiten.


Havenwinkel gevestigd in grootste plezierhaven van het IJsselmeer. 7 maanden per jaar geopend, winstgevend
Region
Noord-Holland
Sector
Retail food
Type
For sale
Turnover
250.000 - 500.000
Overname
100.000 - 250.000