Profile number 64593

Online SmartPhone aanbieder op Indiase markt

24/08/2017 Date added

Located in

Outside Europe country

General information

Sector

Wholesale

Type of company

Wholesale electrical components

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

Investor


Financial information

Turnover last financial year

Confidential

Asking price

€ 100.000 - € 250.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Nederlandse onderneming opgericht in januari 2012 concentreert zich op de verkoop van SmartPhones en bijbehorende accessoires op de bijna onbegrensde Indiase online markt.


Company activities

Met een groeipercentage in SmartPhones van circa 64% per jaar en vooruitzichten op 100 miljoen SmartPhone gebruikers voor over drie jaar ligt in India een grote afzetmarkt. Onderneming beschikt over een premium domeinnaam en heeft geconstateerd dat zij momenteel in India de enige, gespecialiseerde online aanbieder is.

Naast de verkoop zal de SmartPhoneshop zich naar verwachting gaan onderscheiden door informatie uitwisseling en interactie te stimuleren tussen de in potentie miljoenen bezoekers van de website. Onderneming beoogt alle denkbare modellen en merken te gaan leveren. Onder andere budgetmerken zijn in India erg gewild, maar deze groep kopers wordt naar mening van de ondernemers nog onvoldoende bediend.

Onderneming verwacht zich door de concentratie op één productgroep (SmartPhones) qua marketing kosten efficiënt te kunnen onderscheiden. 


Other

De gezochte investering zal worden aangewend voor het versterken van de inkooppositie (betere marges), voor marketing en voor personele bezetting. Enkele feitjes India: 1,2 miljard inwoners, waarvan 30% circa 25 jaar oud is. (goede doelgroep), online aankopen stijgen met 40-50% per jaar en het gemiddeld inkomen in India zal verviervoudigd zijn in 2020.


Online SmartPhone aanbieder op Indiase markt
Region
Outside Europe country
Sector
Wholesale
Type
For sale
Turnover
Confidential
Overname
100.000 - 250.000