Profile number 64229

Goed renderende drogisterij/ parfumerie met potentie

05/10/2017 Date added

Located in

Limburg

General information

Sector

Retail non-food

Type of company

Drugstore

Legal entity

None

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 250.000 - € 500.000

Asking price

€ 100.000 - € 250.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Te koop aangeboden een goed renderende drogisterij-parfumerie in een middelgrote plaats in Limburg.


Company activities

Winkel: Een drogisterij parfumerie met enkele depot merken en veel advies gerelateerde gezondheidsproducten en een ruim randassortiment. Op een uitstekende A1 locatie, in de hoofdstraat en tegenover een drukke supermarkt. Het aanbod overige branches is ruim. Eigenaar biedt de winkel te koop aan, inclusief de inventaris, de voorraad en het klantenbestand met elektronische passen systeem. In onderling overleg en voor een bepaalde periode kan de winkel onder de huidige naam worden voortgezet. Het betreft een activa transactie. Het pand is te huur en de eigenaar heeft de mogelijkheid om het tarief voor verhuur interessant te maken voor (door-) starters. Zelfstandig: De drogisterij parfumerie / gezondheidswinkel draait onder volledig zelfstandige naam en is middels een contract aangesloten bij een inkoop organisatie met formule. Het contract is op (zeer) korte termijn opzegbaar. Dit biedt de koper de mogelijkheid om zelf te kiezen zonder reeds bestaande verplichtingen.


Unique selling points

Groeipotentie: Een uitstekende kans voor jonge en of (door-) startende, gedreven ondernemer(s) die door eigen inzet en enthousiasme een mooi bedrijf kunnen runnen als zelfstandig ondernemer met een daarbij horend rendement. Het assortiment zou gezien de leeftijdsopbouw in de plaats goed kunnen worden uitgebreid met verdere advies segmenten. Bijvoorbeeld o.g.v. gezondheid en het hogere segment persoonlijke verzorging. Maar ook uitbreiding met een pedicure- e/o schoonheidssalon zal deze basis zeker versterken. Gezien de omvang van de plaats en het aanbod is met de juiste strategie een omzetgroei van 25% alleszins realiseerbaar.


Other

Inventaris: Het interieur is modern en eigentijds en zeker toekomst bestendig. De winkel is volledig geautomatiseerd (voorraad beheer, scan kassa en elektronische klantenpassen) en er is sprake van een CCTV systeem, beveiliging en artikel-beveiliging d.m.v. poortjes. De winkel is altijd volledig up to date gehouden en kan nog zeker 10 jaar mee zonder gedateerd te raken. Daarom zijn er geen directe investeringen vereist om de omzet verder uit te bouwen.

Assortiment: Het assortiment is een gezonde mix van geneesmiddelen, voedingssupplementen, reform maar ook (depot-) parfumerie & cosmetica, verzorging en veel speciale producten die maken dat de drogisterij onderscheidend is. Ook is er een pasfoto service. Kortom een echt advies drogisterij met voldoende onderscheid t.o.v. de (enige) branchegenoot.

VVO/BVO: De winkel heeft een ruime verkoop vloer oppervlakte van ca. 175m2, met een totale bedrijf vloer oppervlakte van ruim 200m2. De etalage inclusief entree winkel is ca. 8 mtr. breed en heeft over de volledige breedte een prachtige raampartij. Ook bestaat er de mogelijkheid voor een grotere organisatie om de v.v.o. (achterwaarts) uit te breiden met ca. 120 m2. De winkel heeft een rechthoekige oppervlakte en blijft dus ruim en overzichtelijk.

Omzet en marge: De drogisterij valt in de omzet categorie 400k - 500k (incl. BTW) en heeft een uitzonderlijk hoge bruto marge vanwege de adviesfunctie. Er behoeft geen personeel over genomen te worden. De ondernemer is bereid na de overname (voor een n.t.b. periode en tegen n.t.b. condities) mee te werken zodat kennis en klantenbinding kan worden overgedragen.

Stappenplan: De verkoopprocedure vindt als volgt plaats: •

  • Verstrekken van aanvullende informatie na kennismaking en ondertekening geheimhoudingsverklaring kandidaat kopers. 
  • Gesprekken en onderhandeling met kandidaat kopers •
  • Bieding en of acceptatie verkoopvoorwaarden door kandidaat kopers/huurders •
  • Definitief besluit verkoop/verhuur en acceptatie verkoper/huurder •
  • Contractuele uitwerking van afspraken en vervolgens overdracht onderneming
Wenst u meer informatie reageer en wij nemen contact met u op.

Goed renderende drogisterij/ parfumerie met potentie
Region
Limburg
Sector
Retail non-food
Type
For sale
Turnover
250.000 - 500.000
Overname
100.000 - 250.000