Profile number 64215

CE product met hoog groeipotentieel

03/07/2017 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Wholesale

Type of company

Wholesale electrical components

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

€ 500.000 - € 1.000.000

Earnings before taxes

€ 100.000 - € 250.000


Company history/background

Dit designbedrijf ontwerpt al ruim 25 jaar succesvol producten en heeft sinds januari 2015 een nieuw product ontwikkeld en op de markt gebracht. Design en functie wereldwijd gepatenteerd. De verkoop was vanaf dag 1 een succes. En het heeft de prijs ontvangen voor ‘Best New Retail Product EMEA‘.


Company activities

De redenen waarom het product succesvol is: - Het is een simpel, maar stijlvolle oplossing voor een dagelijks probleem; - Door de keus in grootte, materiaal en kleur is er een geschikt model voor elk huis of kantoor; Het product is actief in een nieuwe markt en prijssegment. Dit vereist andere organisatie, kennis, kunde en kapitaal. Een samenwerking met een MBI’er of (overname)partner met de juiste expertise kan de omzet meerdere malen laten toenemen. 


Unique selling points

Het groeipotentieel ligt in: - Uitbreiding naar nieuwe landen; - Mogelijkheid om kanalen te ontwikkelen; distri's, retail en ecommerce; - Lancering van webshop in Europese markt; webshop en bijhorende operatie is ontwikkeld voor Europese markt, echter nog niet gelanceerd; - Product ontwikkeling; er bestaat de mogelijkheid om het product te modificeren, waardoor het een nieuwe zakelijke markt zal aanspreken; - Meer vraag dan aanbod. Door beperkte capaciteit, constant voor 30% uitverkocht. Het bedrijf is gevestigd bij Düsseldorf. Gedeelte van de operatie gebeurt vanuit Nijmegen. De mogelijkheid om de assets over te hevelen naar een B.V. voor gezamenlijke participatie is bespreekbaar.


Other

Bij interesse graag contact opnemen. Zodra u het product ziet, begrijpt u het potentieel. Aangeboden belang: De verkopende ondernemer wil in samenspraak met de koper afstemmen wat exact verkocht wordt. Transactievorm: De verkopende ondernemer geeft aan open te staan voor zowel 1) een Aandelentransactie als 2) een Activa transactie. Reden voor verkoop: De huidige ondernemer is op zoek naar een (strategische) partner om samen de onderneming verder te laten groeien. Geschikt voor Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/ investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.


CE product met hoog groeipotentieel
Region
The Netherlands
Sector
Wholesale
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 1.000.000