Profile number 104773

Onderhoudscontracten van hoveniersbedrijf in de regio Breda

25/05/2022 Date added

Located in

Noord-Brabant

Also interesting for this region (s)

All of the country

General information

Sector

Service industry

Type of company

Landscaping company

Legal entity

One - man business

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

250.000 - 500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Wegens gebrek aan opvolging in het bedrijf wordt de portefeuille aan onderhoudscontracten en het personeelsbestand van een goedlopend hoveniersbedrijf te koop aangeboden.

De bedrijfsactiviteiten richten zich voornamelijk op aanleg- en onderhoudsactiviteiten in de particuliere markt en de zakelijke markt.

Het gemiddelde omzetniveau bedraagt € 300.000,- op jaarbasis, het bedrijf kent een structurele winstgevendheid. De omzet bestaat voor circa 40% (+/- € 125.000) uit vaste onderhoudscontracten.

De bedrijfsactiviteiten dienen na overname te worden verplaatst van de huidige locatie. Een tijdelijke overgangssituatie is vanzelfsprekend bespreekbaar. Tevens behoren tot de beoogde overname geen activabestanddelen, dit is optioneel en zal afgestemd worden naar de behoefte van de kandidaat-koper.  

 

In het bedrijf zijn 4 werknemers (voorman, allround hovenier en 2 assistent hoveniers) actief naast de ondernemer. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in de regio Breda.


Company activities

De onderneming biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een hoveniersbedrijf dat opzoek is naar uitbreiding. De huidige eigenaar is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan zijn opvolger.

Het betreft een activa-transactie. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld.