Profile number 103590

Startend snel-laadpalen-netwerk voor zakelijke markt zoekt groeikapitaal

04/10/2021 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Transport

Type of company

Other

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Starting

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

Investor


Financial information

Turnover last financial year

Confidential

Asking price

€ 0 - € 250.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Vanaf 2025 gelden in meer dan 30 steden zero-emissie regels voor stadslogistiek. In het buitenland, met name in Duitsland, is er eenzelfde ontwikkeling voor wat betreft toegang tot de grote steden met beroepsvervoer. Door de gedwongen overstap op elektrisch vervoer is de verwachting dat het zakelijke verkeer in Nederland en erbuiten massaal behoefte heeft aan meer laadcapaciteit. De onderneming wil hierop inspelen door voor deze groeiende vloot aan elektrische bedrijfswagens een netwerk van snelladers op te bouwen in Nederland en in de omringende landen in Noordwest-Europa. Het doel is om binnen 5 jaar 1000 snellaadstations in Nederland en erbuiten te bouwen.

In 2030 rijden er naar verwachting zo’n 9,4 miljoen personenauto's in Nederland waarvan dan een op de vijf auto's elektrisch aangedreven zal zijn. Om die vloot aan elektrische auto’s op te laden zijn er alleen al in Nederland naar schatting 1,5 miljoen laadpalen nodig. Eind 2020 stonden er slechts 230.000 laadpalen in Nederland (bron: PWC). 

Voor zakelijke rijders in de bouw, pakketdienst of dienstensector is het niet eenvoudig om op te laden. Een grote bus past immers niet op een standaard laadpunt in de straat. 


Company activities

De activiteiten van de onderneming bestaan uit het spotten en aankopen van geschikte locaties, het realiseren van laadstations en het commercieel exploiteren daarvan. 


Unique selling points

De onderneming wordt gedreven door zeer kundige ondernemers met een succesvol en relevant trackrecord m.b.t. het opzetten van een netwerk van tankstations. De keuze van geschikte locaties is één van de kerncompetenties van de onderneming. 


Other

De eerste ronder financiering is aan het begin van de zomer 2021 succesvol afgerond. Deze tweede ronde zal in het najaar van 2021 sluiten. Hierbij wordt (net als in de start ronde) via een converteerbare lening geld opgehaald. Met de financiering in deze investeringsronde worden aanvullende terreinen en laadapparatuur (activa) aangeschaft voor de bouw van de stations. Tevens wordt hiermee een sterkere positie gebouwd voor een grote eerste investering die beoogd wordt in 2022 te worden opgehaald. Op het moment dat een grote investeringsronde wordt gedraaid zullen de converteerbare lening worden omgezet in aandelen met een korting.

Geïnteresseerde partijen worden uitgenodigd om in oktober een presentatie over deze propositie bij te wonen. Participatie is mogelijk vanaf € 100.000,-. De propositie is met name interessant voor financiële investeerders (die bij voorkeur affiniteit hebben met de sector). 

 


Startend snel-laadpalen-netwerk voor zakelijke markt zoekt groeikapitaal
Region
The Netherlands
Sector
Transport
Type
For sale
Turnover
Confidential
Overname
0 - 250.000

This profile has been put on-hold by the user. It cannot be responded to at this time.