Profile number 103508

Sterk Groeiend Verkeersbegeleidingsbedrijf gevestigd in Noord Nederland

21/03/2022 Date added

Located in

Noord-Nederland

Also interesting for this region (s)

  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • Noord-Holland

General information

Sector

Service industry

Type of company

Other

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 500.000 - € 1.000.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 100.000 - € 250.000


Company history/background

Het berijf is een dienstverlener op het gebied van Verkeersbegeleiding. Het bedrijf was één van de pioneers op het gebied van verkeersbegeleiding begin deze eeuw. De laaste jaren is het bedrijf gegroeid tot 10 medewerkers in loondienst (voornamelijk 0 uren contracten). Echter staan er dagelijks zo'n 20-30 verkeersbegeleiders geplaatst op verschillende soorten opdrachten. 

Om aan goed personeel te komen wordt er samengewerkt met collegabedrijven in de regio. 

 


Company activities

De Verkeersbegeleiders worden geplaatst bij evenementen (dit staat nu op een laag pitje vanwege de coronamaatregelen), bouwplaatsen en wegwerkzaamheden. 

Naast verkeersbegeleiding worden er trainingen gegeven. Medevanwege drukte en focus op de tak van Verkeersgegeleiding is deze activiteit wat ondergesneeuwd. 


Unique selling points

Het bedrijf onderscheidt zich door te opereren aan de bovenkant van de verkeersbegeleidingsmarkt. Qua tarieven zit het bedrijf iets hoger dan gemiddeld.
Dit komt o.a. door het selectiebeleid m.b.t. personeel en de hoge eisen die de ondernemer stelt. Met name het omgaan met opdrachtgever en de verkeersdeelnemers is een speerpunt waar de ondernemer hoge(re) eisen stelt aan haar medewerkers.
Het voordeel van het hanteren van hogere uurtarieven is dat er ook makkelijker personeel ingezet kan worden van collega-ondernemers met een verkeersbegeleidingsbedrijf waarbij er nog steeds marge behaald kan worden. Mede door enkele grotere opdrachten in 2021 en (naar verwachting) in 2022 is hier veelvuldig gebruik van gemaakt.


Other

Er zijn op meerdere vlakken groeikansen. De opdrachten zijn er veelvuldig, op dit moment moet er regelmatig "nee" verkocht worden aan opdrachtgevers. Op dit moment worden veel Verkeersbegeleiders "gedetacheerd" van collega bedrijven wat ten koste gaat van de marge. Groei van het eigen personeelsbestand resulteert in een beter rendement. 

Eén manier om aan geschikt personeel te komen (naast de reguliere wegen) kan door focus te leggen op de trainingen en cursussen en hiermee nieuwe personeelsleden aan je te binden. 

De huidige ondernemer is een vakspecialist en minder een manager van peroneel en taken. Dit beperkt de groei van de onderneming. Daarom zijn we op zoek naar een geschikte MBI kandidaat of een strategische partner om het bedrijf verder uit te bouwen. Huidige eigenaar is welwillend om te zorgen voor een warme overdracht richting medewerkers, opdrachtgevers en samenwerkingspartners. 


Sterk Groeiend Verkeersbegeleidingsbedrijf gevestigd in Noord Nederland
Region
Noord-Nederland
Sector
Service industry
Type
For sale
Turnover
500.000 - 1.000.000
Overname
To be agreed