Profile number 105445

Installatiebedrijf

25/04/2023 Date added

Located in

Noord-Brabant

Also interesting for this region (s)

All of the country

General information

Sector

Construction

Type of company

Installation company

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

Confidential


Company activities

De onderneming kent een lange bestaansgeschiedenis en heeft een gerenommeerde naam opgebouwd als een allround loodgietersbedrijf, actief op zowel de zakelijke als particuliere markt. Naast de (gawalo) installatie- er servicewerkzaamheden vinden specialistische werkzaamheden plaats op het gebied van luchtbehandeling en zinkwerken. Binnen de onderneming werkt met Syntess Atrium en alle monteurs beschikken over een tablet.

De bedrijfslocatie is centraal gelegen in de regio Eindhoven – Venlo en beschikt over een kantoorruimte, werkplaats en magazijn. De koop van de bedrijfslocatie na overname is bespreekbaar.  

Het omzetniveau bedraagt over de afgelopen jaren ruim € 1.500.000 per jaar en is structureel winstgevend. Buiten de eigenaar zijn 5 monteurs, 2 leerling monteurs en 1 kantoormedewerker actief in de onderneming. Er wordt daarnaast gebruik gemaakt van de inhuur van externen.


Unique selling points

De ondernemer is op zoek naar een geschikte overnamekandidaat waarbij de huidige eigenaar, indien gewenst, mee wil werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf. Een gedeeltelijke (minderheids-)participatie door medewerker kan plaatsvinden.

De onderneming biedt uitstekende perspectieven en synergievoordelen voor een bestaande speler in de installatiebranche (eventueel als nevenvestiging). Het bedrijf is tevens zeer interessant voor ondernemende (en technische) MBI-kandidaten met kennis (en kunde) van de branche. Het betreft een aandelentransactie. 

Na het ondertekenen van een geheimhoudingsovereenkomst komt meer informatie beschikbaar.


Installatiebedrijf
Region
Noord-Brabant
Sector
Construction
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
To be agreed

This profile has been put on-hold by the user. It cannot be responded to at this time.