Profile number 104998

Hosting service wil opschalen en zoekt kapitaal

19/07/2022 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

IT service

Type of company

IT services

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Starting

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 100.000 - € 250.000

Asking price

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Deze onderneming doet aan de hosting van servers. Hun klanten zijn overwegend bitcoin miners.

Reeds is er vastgoed gekocht voor de hosting locatie en gefinancierd door oprichters. De infrastructuur voor exploitatie (5,5 MW) is gefinancierd door 1 klant. Nu is er financiering nodig voor uitbreiding naar 80 MW. EBITDA vanaf dat moment zal minimaal €11 miljoen per jaar gaan bedragen (uitgaande van de laagst mogelijke winstmarges per kWh).

De eigenaren zijn 1 jaar werkzaam in hosting branche. De Noorse founder heeft 2 masters in bedrijfseconomie en accounting. Hij heeft in de afgelopen 25 jaar diverse internet hosting en softwareontwikkeling ondernemingen opgericht. De andere 3 oprichters zijn Nederlandse ondernemers. Een is opgeleid tot registeraccountant en heeft gewerkt als CFO voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen. De ander heeft een achtergrond als werktuigbouwkundige. Zijn opleiding was gericht op mechanische en elektrische engineering.  De laatste heeft zijn ervaringen in het ontwikkelen van softwareapplicaties.


Company activities

De onderneming is recent door 2 ondernemingen opgericht voor het exploiteren van een hosting locatie voor servers. Beide ondernemingen zijn 1 jaar werkzaam in deze branche.

Klanten zijn overwegend bitcoin miners. Deze klanten sturen hun miners/servers naar de hosting locatie. Voor de hosting dienstverlening betalen zij een prijs per kilowattuur (kWh) voor het stroomverbruik van hun servers.

De verkoop van hosting capaciteit voor prijs per kWh en inkoop stroom voor prijs per kWh. Beide tegen vooraf bepaalde prijzen die voor 3 jaar zijn vastgelegd. Inkoop van elektriciteit vindt plaats in het noorden van Noorwegen. Een locatie waar voor de duurzame elektriciteit de laagste stroomprijzen ter wereld gelden. De klanten betalen de stroomprijs plus een vaste winstmarge per kWh. Deze winstmarge varieert van 2 tot 13 cent. Met alle gepresenteerde cijfers rekent de onderneming met een winstmarge per kWh van 2 cent.


Unique selling points

Inkoop duurzame elektriciteit in Noorwegen NO4 locatie geschiedt tegen laagste prijs ter wereld.


Other

Benodigd kapitaal:

€1.400.000,- (Over een jaar nogmaals €1,4 miljoen, 2 jaar later €27,2 miljoen).

Investeringsbehoefte:

De onderneming beschikt momenteel over 5,5 megawatt aan elektriciteit en wil dit uitbreiden naar 80 megawatt. Hiervoor wil onderneming een aanbetaling doen voor de uitbreiding van een substation voor het leveren van de elektriciteit. Dit substation zal in oktober 2024 worden opgeleverd. De totale investering in de substation zal 4 miljoen gaan bedragen. De uitbreiding van de infrastructuur in de onderneming zal 26 miljoen gaan bedragen voor het opschalen van de hostingcapaciteit.

Maandelijkse omzet:

€228.000,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€2.736.000,-

Huidige maandelijkse kosten:

€219.000,-


Hosting service wil opschalen en zoekt kapitaal
Region
The Netherlands
Sector
IT service
Type
For sale
Turnover
100.000 - 250.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000