Profile number 104943

Distributeur flexibele tubes

05/07/2022 Date added

Located in

Location anonymous

Also interesting for this region (s)

All of the country

General information

Sector

Wholesale

Type of company

Trading company

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 250.000 - € 500.000


Company history/background

De Onderneming werd opgericht in 1985. In het midden van de jaren ’80 begon de populariteit van kunststof tubes toe te nemen. Met name de cosmetische sector stapte veelal over van aluminium naar kunststof tubes. Het merendeel van de farmaceutische producten, en dan hoofdzakelijk de niet OTC-producten, wordt echter nog steeds in een aluminium tube verpakt. Het bedrijf van nu werkt samen met een aantal gerenommeerde buitenlandse tubefabrikanten die praktisch bijna alle tube uitvoeringen kunnen leveren.

De huidige eigenaar heeft het bedrijf overgenomen in 2009.

Het bedrijf heeft geen personeel in dienst. Verkoop vind vnl. plaats in Nederland en België.


Company activities

De Onderneming is de grootste tubeproducent zonder machines. Men levert niet op basis van wat men kan produceren, maar precies datgene wat de klant nodig heeft. Dit in tegenstelling tot een tubeproducent die alleen kan leveren wat er technisch geproduceerd kan worden. De focus is daar productiegericht.


Unique selling points

De Onderneming richt zich op B2B en dan voornamelijk op contract manufacturers (loonproducenten) en industrie (vullen hun eigen producten af). 

De onderneming richt zich op de markt in Nederland en België. Dit gebied is eenvoudig uit te breiden, afhankelijk van de mix welk product (van welke producent) in welk land. 

Relaties met de grootste (80%) klanten bestaan al 10 jaar of langer (tot 25-30 jaar). 90% is een afnemer uit de farma of de medical device sector. Voordeel is dat deze sectoren minder prijsgevoelig zijn, niet cyclisch en er is sprake van een autonome groei door de vergrijzing van de bevolking.


Other

Deze onderneming is uitstekend geschikt voor een strategische koper die aanvuling zoekt op zijn huidige portefeuille (bijv. een distributeur/groothandel van andere verpakkingsmiddelen zoals potjes). Ook voor een MBI kandidaat die beschikt over voldoende financiële middelen is dit een uitstekend renderend  bedrijf met veel ontwikkelingsperspectieven in een groeiende markt.


Distributeur flexibele tubes
Region
Location anonymous
Sector
Wholesale
Type
For sale
Turnover
2.500.000 - 5.000.000
Overname
To be agreed