Profile number 104866

Technologische hygiëne oplossing voor bedrijven en zorginstellingen

17/12/2022 Date added

Located in

Gelderland

Also interesting for this region (s)

All of the country

General information

Sector

Healthcare

Type of company

Other

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 100.000 - € 250.000

Asking price

€ 500.000 - € 1.000.000

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

In 2014 is de onderneming opgericht. Het doel van de onderneming is het ontwikkelen, verkopen, licenseren, exploiteren van producten en systemen op het gebied van sanitaire hygiëne in de meest ruime zin van het woord. In 2018 is met het huidige product ontwerp gestart vanuit de filosofie om oplossingen te creëren om ook grotere menigten effectieve toegang te geven tot goede handhygiëne, door middel van geschikte dispensers van deze tijd. De ontwikkelde intelligente handreinigingseenheid is in 2020 geïntroduceerd in de markt.


Company activities

De onderneming moet gezien worden als een productontwikkelaar, die zich niet zelf richt op de verkoop van het product maar op verkoop van het concept. Handhygiëne is de belangrijkste factoor bij de verspreiding van infecties. De oprichters wilden een dispenser maken die: - altijd functioneert - altijd vol is - er goed uitziet - werkt met één druk op de knop - mobiel is - autonoom en - overal inzetbaar. De daadwerkelijke verkoop geschiedt via distributeurs  in Nederland, Engeland, Frankijk en momenteel lopen er contacten in Zwiterserland en de VS. Er is dan ook niet of nauwelijks sprake van rechtstreeks klant contact. Er vindt online promotie plaats via de website en uiteraard door de distributeurs.                 


Unique selling points

Bij deze desinfectiezuil zijn intuïtief design met innovatieve technologie gecombineerd. Het apparaat biedt gebruikers toegang tot realtime gegevens via IoT-technologie, en maakt gebruik van gegevensuitwisseling via Sigfox. De autonomie is de grote onderscheidende factor met de concurrentie. Geen stroom of waterpunt én op afstand uitleesbaar via Sigfox hetgeen een pré is ten opzichte van een GSM verbinding.


Other

In de huidige tijd waarin het tegengaan van verspreiding van ziekteverwekkers via handen wordt gezien als de meest effectieve maatregel om infecties te voorkomen biedt de onderneming een perfect toepasbaar mobiel product voor een uitstekende handhygiëne in openbare ruimten. De kernkwaliteiten zijn:

  • Lange levensduur van het product met stalenframe
  • Weinig onderhoud. Levensduur accu ca. 6 maanden en daarbij is de accu oplaadbaar
  • Beheer op afstand
  • Volledige autonomie.

Op dit moment staat het product op ca. 100 locaties waar ca. 700 apparaten zijn geplaatst. Bij de locaties moet gedacht worden aan ziekenhuizen, zorginstellingen, grote warenhuizen en overheidsgebouwen. Uiteraard is het apparaat geschikt voor alle openbaar toegankelijke ruimten en door zijn autonomie op elke gewenste plek te plaatsen. In 2020 heeft de onderneming een flinke groei laten zien. In 2021 is dit weer gedaald aangezien de eigenaren geen echte aandacht hebben voor marketing en verkoop. Hun aandacht richt zich voornamelijk op product kennis en productontwikkeling. 

Wij zien veel groeimogelijkheden, zeker bij synergie met activiteiten van een koper of kennis van marketing en branding. 


Technologische hygiëne oplossing voor bedrijven en zorginstellingen
Region
Gelderland
Sector
Healthcare
Type
For sale
Turnover
100.000 - 250.000
Overname
500.000 - 1.000.000
Get in contact Save to favourites

Interested or more information?

You can get in touch with the profile provider free of charge and without obligation. After entering your e-mail address you can express your interest or request more information. The data requested by us is intended solely for making contact and will therefore be treated discretely by the receiving party.

This is how you get in touch:

  • Enter your e-mail address below
  • If it is already known, log in or click on forgot password
  • Then fill in the response form and send it
  • We check your response and send it to the provider
  • The provider will contact you within 7 days
  • Didn't hear anything after 7 days? Let us know


Accompanying text for provider

  • Ask your questions
  • Indicate where your interest comes from
  • Tell something about your background

Available capital

Please note: financing a business acquisition requires a minimum of 25% own contribution.


This data is only intended for establishing contact. The data is checked by us before we send it to the provider. Responses that are incomplete or contain incorrect information will not be forwarded.

Postal code

Please enter your postal code and house number and the address will be filled in automatically.


E-mail

Make sure you enter the right data, otherwise the owner cannot contact you.

Phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.

Mobile phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.


After posting this reaction, an account will be created for you automatically. From here you can easily manage these and any subsequent responses. Create a password below. The password must be at least 6 characters long.