Profile number 104464

Groothandel in bevestigingsmaterialen

04/10/2022 Date added

Located in

West-Nederland

General information

Sector

Wholesale

Type of company

Other

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Het bedrijf is gespecialiseerd in kunststof verbruiksartikelen voor de elektrotechnische markt. De verkoop vindt plaats via de telefoon, mail en de website. De klanten zijn zeer divers, van groothandel tot installateur en productiebedrijven. De orders komen voornamelijk uit de Benelux, waarbij de Nederlandse markt het sterkst is vertegenwoordigd.

Het bedrijf is gevestigd in een modern kantoorpand met magazijn in het westen van Nederland. Het magazijn heeft alle faciliteiten voor picken, packen en shippen. De algemene leiding is in handen van de eigenaar. Verder zijn er 3 medewerkers die allround inzetbaar zijn.


Unique selling points

De omzet over 2021 was ruim € 1.400.000,- met een EBITDA van ruim € 400.000,-. Over 2022 wordt een omzet verwacht van ruim € 1.500.000,-.

De eigenaar wil zich gaan richten op andere activiteiten. Uiteraard is de eigenaar bereid een uitvoerige overdracht te garanderen.

Er zal sprake zijn van een aandelentransactie. De vraagprijs voor 100% van de aandelen bedraagt € 2.250.000 op basis van cash en debt free. Optioneel is de eigenaar bereid om ook het pand te verkopen.


Other

De koper kan zowel een enthousiaste MBI kandidaat zijn met voldoende middelen of een strategische koper met kennis van de branche. Een mooie kans voor een MBI-er met kennis en ervaring in de technische handel, maar ook een uitstekende gelegenheid voor een strategische koper om het productengamma uit te bouwen en de omzet te vergroten.


Photos
Groothandel in bevestigingsmaterialen
Region
West-Nederland
Sector
Wholesale
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
To be agreed