Profile number 104362

Ontwikkelen en patenteren van revolutionaire ingrediënten voor menselijke voeding en diervoeders

12/09/2022 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Healthcare

Type of company

Other

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Starting

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 0 - € 100.000

Asking price

€ 250.000 - € 1.000.000

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

De onderneming is in 2017 opgericht als dochteronderneming van een grote organisatie en ontwikkelt innovatieve voedingssupplementen en ingrediënten voor  mens en diervoeding, gericht op gezondheid met name op het vlak van hart- en vaatziekten. Er is sprake van een intellectueel eigendom (‘IP’) en producten-pijplijn, die grotendeels afkomstig zijn van een ruimteonderzoeksprogramma, waaraan meer dan 100 onderzoekers en ingenieurs van 60 verschillende onderzoeksinstituten samen aan regeneratieve gesloten zogenaamde ‘lifesupport’- systemen  werken. De producten van de dochteronderneming richten zich op verschillende nieuwe marktmogelijkheden, voornamelijk op het gebied van ziektepreventie met behulp van natuurlijke voedingsproducten op basis van circulaire productietechnologieën.


Company activities

De organisatie heeft een kosteneffectieve cholesterol verlagende technologie ontwikkeld met verwachte toonaangevende werkzaamheid en veiligheid. Tijdens een onderzoeksopdracht van de ESA werd deze stof ontdekt en deze nieuwe cholesterolverlagende stof heeft bewezen zeer effectief en veilig te zijn in meerdere dierstudies, tot 50% cholesterolverlaging, zonder belemmerende veiligheidsproblemen. Ook wees een klinische studie bij mensen op gunstige veiligheidskenmerken via bloedparametermetingen en zelfrapportage. In dezelfde studie had deze stof een verlagende effect op een andere lipide. Dit is een tweede gunstig effect op hart- en vaatziekten dat niet wordt bereikt door andere lipiden verlagende geneesmiddelen zoals statines.


Unique selling points

WAARDEPROPOSITIE

De bedrijfsactiviteiten van de organisaite  zijn gebaseerd op twee verschillende waardepijlers:

  • nieuwe natuurlijke producten die relevant zijn als ingrediënt/supplement voor de voeding van mensen en dieren
  • circulaire productietechnologieën die gebruik maken van proces- en afvalstromen uit bijvoorbeeld de voedingsmiddelen- en drankenindustrie die milieuvriendelijker zijn.
De natuurlijke producten zijn ontwikkeld tot voedingssupplement voor de preventie van voornamelijk hart- en vaatziekten.

Other

Gezocht wordt naar een investeerder om verder onderzoek te ondersteunen en uiteindelijk tot productie te kunnen overgaan. Productie via commerciële partner of via eigen productiefaciliteit.  


Ontwikkelen en patenteren van revolutionaire ingrediënten voor menselijke voeding en diervoeders
Region
The Netherlands
Sector
Healthcare
Type
For sale
Turnover
0 - 100.000
Overname
250.000 - 1.000.000