Profile number 103954

Zakelijke dienstverlening in ICT en automatisering

07/12/2021 Date added

Located in

Midden-Nederland

General information

Sector

IT service

Type of company

IT services

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 500.000 - € 1.000.000

Asking price

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Het bedrijf levert een compleet palet van ICT- en automatiseringsdiensten aan MKB en MKB+ bedrijven. De onderneming ontzorgt haar klanten met geïntegreerde oplossingen voor kantoorautomatisering inclusief beheer, internetdiensten, beveiliging en telefonie. Met hun ervaring en expertise zijn zij in staat de kernbehoeften bij klanten te identificeren en daar de meest passende oplossingen tegenover te zetten. Het basisidee van de dienstverlening is dat deze de ondernemer zijn of haar dagelijkse operationele inspanningen uit handen neemt, terwijl tegelijkertijd de integratie tussen infrastructuur, applicaties en beheer is gewaarborgd.

Klanten zijn vooral regionaal, maar bevinden zich ook buiten de regio.


Other

De onderneming is gevestigd in een nieuw huurpand in midden Nederland. De omzet bedraagt bijna € 1.000.000,-. Van de omzet in 2021 wordt iets meer dan de helft gegenereerd via vaste, maandelijkse contracten.

De huidige eigenaar is al jarenlang actief als ondernemer in de ICT sector. Hij wil zich gaan focussen op andere activiteiten en is uiteraard bereid om met een eventuele koper afspraken te maken over de overdrachtstermijn.

De koper is bij voorkeur een strategische partij die de activiteiten in haar eigen portfolio kan integreren om daar synergievoordelen mee te behalen. Een andere mogelijkheid is een overname door een MBI-kandidaat die affiniteit heeft met de branche en die bij voorkeur al ervaring heeft met ICT-dienstverlening.

Een interessant bedrijf voor een ondernemer om dit bedrijf naar een volgende fase van haar ontwikkeling te brengen. Een ideale mogelijkheid voor kandidaten met een achtergrond in ICT-dienstverlening aan MKB en MKB+ bedrijven.


Photos
Zakelijke dienstverlening in ICT en automatisering
Region
Midden-Nederland
Sector
IT service
Type
For sale
Turnover
500.000 - 1.000.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000