Profile number 103643

Handelsonderneming / groothandel in professionele gereedschappen & toebehoren, bevestigings- en verwerkingsmateriaal bouw en kitten (300K)

13/04/2022 Date added

Located in

Noord-Nederland

General information

Sector

Wholesale

Type of company

Trading company

Legal entity

One - man business

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 250.000 - € 500.000

Asking price

€ 250.000 - € 1.000.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Gelegen tussen Drachten en Groningen wordt ter overname aangeboden een technische groothandel. De handelsonderneming heeft een trouw klantenbestand dat zich uitstrijkt van het Westerkwartier tot Oost Groningen en van Delfzijl tot Emmen. De onderneming bestaat 15 jaar en is zeer goed ingevoerd in de regio. Ondernemer is actief binnen de dynamiek van de alle bouwsectoren, industriële ondernemingen, mechanisatie en garagebedrijven.


Company activities

De onderneming heeft een vaste relatiekring die rechtstreeks bestellen en geleverd krijgen met een eigen bezorgdienst. Onderneming heeft een eigen website. Daarnaast vindt vanuit het bedrijfspand annex winkel rechtstreekse verkoop plaats op beperkte openingstijden. Het bedrijfspand kan desgewenst worden overgenomen. Verkoop vindt tevens plaats aan particulieren.


Unique selling points

Onderneming beschikt over een zorgvuldig opgebouwd klantbestand en genereert een omzet van € 300.000. Onderneming heeft ca. 150 klanten met frequente (wekelijks-maandelijks) terugkerende omzet. Daarnaast is er het klantenbestand van ca. 650 die minder frequent bestellen. Hierin schuilt voor de juiste partij overigens flink groeipotentieel. 90% van de klanten zijn bedrijven, 10% zijn particulieren.


Other

De groeifase van de onderneming vraagt een andere organisatiegraad. De huidige ondernemer gaat over tot verkoop om zich te concentreren op de uitbouw van een nevenactiviteit.

De vraagprijs voor de onderneming inclusief over te nemen (strategische) voorraad bedraagt €520.000. Het bedrijfspand kan desgewenst (niet noodzakelijk) worden overgenomen. De vraagprijs voor het pand bedraagt € 350.000. 

Belangstellenden worden geacht ruime eigen middelen te kunnen inbrengen. Als vertrekpunt  € 150.000 - 200.000.

De onderneming is zeer geschikt voor strategische kopers die hun marktpositie willen vergroten, efficiency in hun verkooporganisatie willen laten toenemen door integratie van afzet in bestaande verkoopkanalen.

Na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring is het informatiememorandum beschikbaar.


Handelsonderneming / groothandel in professionele gereedschappen & toebehoren, bevestigings- en verwerkingsmateriaal bouw en kitten (300K)
Region
Noord-Nederland
Sector
Wholesale
Type
For sale
Turnover
250.000 - 500.000
Overname
250.000 - 1.000.000