Profile number 103583

Installatiebedrijf van hoogwaardige en innovatieve w en e techniek

01/10/2021 Date added

Located in

Zuid-Nederland

Also interesting for this region (s)

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • West-Nederland

General information

Sector

Construction

Type of company

Installation company

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

10 - 25

Type of buyer

Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Earnings before taxes

€ 100.000 - € 250.000


Company history/background

De onderneming (BV) is inmiddels reeds meerdere tientallen jaren actief als installatiebedrijf. Het bedrijf is gevestigd en actief in Zuidwest Nederland. De jaaromzet beweegt zich op een niveau van circa €2.100.000 met een brutomarge van circa 52%. Circa 80% van de omzet bestaat uit projecten met lokale bouwkundige partijen (aannemers, projectontwikkelaars, architecten en adviesbureaus). De overige 20% bestaat uit abonnementen voor periodiek onderhoud en het oplossen van storingen voor (terugkerende) particuliere en zakelijke klanten. De personele omvang is 18 personen, totaal afgerond 16 FTE waarvan 14 FTE technisch personeel op MBO niveau 3 en 4. De monteurs zijn goed opgeleid, gemotiveerd, betrokken en breed inzetbaar. Deze vormen zo een solide basis voor verdere groei.


Company activities

De bedrijfsactiviteiten zijn het projectmatig ontwerpen, leveren en onderhouden van innovatieve W en E installatietechniek. Met name met de specialisaties warmte, klimaat, licht- en kracht, duurzaamheid, energietransitie, zonnepanelen, warmtepompen, IoT (internet-of-things), intelligente installaties, enzovoorts. De DGA wil de onderneming verkopen vanwege persoonlijke ambities. Ook omdat de DGA verwacht dat de onderneming, opgenomen in een groter geheel, beter tot zijn recht komt. De DGA is bereid te ondersteunen bij overdracht, voortzetting en verdere groei.


Unique selling points

De onderneming heeft een sterk imago. Kenmerkend zijn: klantvriendelijk, goede kwaliteit van geleverde techniek, korte communicatielijnen en snelle service. Sterk team van goed opgeleide monteurs.


Other

De onderneming is geschikt voor een strategische koper, met name een installatiebedrijf met uitbreidingsplannen. Bijvoorbeeld voor het versterken van haar positie in Zuidwest Nederland. 


Installatiebedrijf van hoogwaardige en innovatieve w en e techniek
Region
Zuid-Nederland
Sector
Construction
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000

This profile has been put on-hold by the user. It cannot be responded to at this time.