Detailhandel Food te koop

Als je ondernemershart een slagje over als je ergens een detailhandel food te koop ziet staan dan is een detailhandel food bedrijf je ongetwijfeld op het lijf geschreven. Geef daarom ook toe aan die ondernemersdroom. En start de uitdaging met een zoektocht naar een detailhandel food bedrijf die voldoet aan je persoonlijke wensen. Wij staan wij hier je hier enorm graag in bij.

Detailhandel food bedrijf overnemen: start nú!

Als je een detailhandel food bedrijf wilt overnemen is het goed om te weten hoe de overnamemarkt eruit ziet. Een personeelstekort kan ervoor zorgen dat de bedrijfsovernames groeien. Bedrijven die personeelstekorten ervaren zullen dit met een bedrijfsoverdracht op dienen te lossen. Grote vraag naar detailhandel food bedrijven en portefeuilles hangt samen met een positief sentiment in de branche. Eigenaren houden vertrouwen in de toekomst en willen een goede positie in de markt behouden óf verbeteren.

Zodra het ondernemersbloed je door de aderen stroomt. Maar heb je geen zin om voor een eigen bedrijf starten te gaan? Dan koop je er natuurlijk gewoon eentje! Vanuit ons ruime aanbod detailhandel food bedrijven brengen wij vraag én aanbod snel én doeltreffend bij elkaar. En omdat wij als geen ander weten dat een detailhandel food bedrijf kopen niet over één nacht ijs gaat bieden wij de mogelijkheid om je aan te melden voor onze nieuwsbrief, zoekservice óf om zelf een aankoopadvertentie te plaatsen.

Plaats een profiel
Bedrijf kopen Bedrijventekoop.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons nieuwste aanbod in bedrijven en blijf gratis op de hoogte van nieuwe detailhandel food bedrijven te koop.

Schrijf je hier in

Zoekservice

Meld je aan voor de zoekservice en ontvang direct een melding wanneer een detailhandel food bedrijf te koop komt die aan jouw criteria voldoet.

Meld je hier aan

Zoekprofiel plaatsen

Plaats je zoekprofiel en ontvang reacties van partijen die een matchende detailhandel food bedrijf te koop hebben. Je zoekprofiel wordt doorlopend gematcht met nieuw aangeboden bedrijven.

Bekijk hier de mogelijkheden

Verschillende soorten kopers

Bij het kopen van een detailhandel food bedrijf zijn verschillende kopers te onderscheiden. Tot welke groep jij behoort hangt af van verschillende factoren. Vaak wordt onderscheid gemaakt tussen interne- en externe kopers. Onderstaand hebben wij de mogelijke kopers voor je op een rijtje gezet.
 
Interne kopers:
Externe kopers:

Hoe financier je een detailhandel food?

Zodra jij hét detailhandel food bedrijf van je dromen hebt gevonden vormt de financiering vaak het laatste struikelblok voordat de daadwerkelijke overdracht afgerond kan worden. Een bedrijfsovername financieren kan namelijk niet altijd volledig met eigen vermogen gefinancierd worden. Bancair krediet, participatiemaatschappijen en een informal investor zijn hiervoor een mogelijke oplossing. Ook de verkopende partij kan je tegemoetkomen door een achtergestelde lening te verstrekken óf een earn-out regeling op te stellen.

Bereken de waarde van een detailhandel food

Gebrek aan informatie én cijfers kan ervoor zorgen dat je geen idee hebt van de waarde van een detailhandel food bedrijf. Verdiep je hierin om kennis te vergaren en je basis om een financiering te krijgen te verbeteren. Ook vormt dit direct het fundament om te beslissen de onderhandelingen te starten.

Richten op winst wordt doorgaans als gebruikelijk geacht. Toch blijkt dat dit in de praktijk niet verstandig is! Dit heeft weinig te maken met de daadwerkelijke ondernemingswaarde. Omdat het gaat over geboekte resultaten in het verleden die géén garanties geven voor de toekomst. Verder is de winst eenvoudig te manipuleren, waardoor resultaten in de toekomst eenvoudig tegenvallen.

Start nu
Bedrijf verkopen

Persoonlijk advies op maat

Een bedrijfsovernameproces is complex én intensief. Je komt continu voor de keuze te staan om zelf zaken te regelen of om een overnameadviseur in te schakelen. Voor bepaalde zaken kan het namelijk verstandig zijn om een specialist in te schakelen.

Wij stellen ons brede netwerk aan specialisten graag tot je beschikking. Laat je alleen met het (aller)beste bedrijfsovernameadvies adviseren tijdens bijvoorbeeld de onderhandelingen. Een goede bedrijfsovernameadviseur levert altijd méér geld op bij een bedrijf overnemen, dan hij kost.

Vind een specialist
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Detailhandel food kopen?

Ontdek de mogelijkheden

Detailhandel food verkopen?

Start hier

Blog

Wat zijn garanties en vrijwaringen?

Bedrijfsoverdracht

10.11.2022 / Bedrijventekoop.nl

Garanties en vrijwaringen zijn een belangrijk onderdeel van de koopovereenkomst. Niet voor niets dat het dus ook belangrijk is om hier aandacht aan te besteden. De onderhandelingen over ...

+ Meer

Wat betekent overnamedatum?

Juridische aspecten

25.10.2022 / Bedrijventekoop.nl

De betekenis van overnamedatum wordt in deze blog in de context van een bedrijfsoverdracht gedefinieerd. Concreet gezegd is het de datum waarop de activiteiten van een onderneming voor d ...

+ Meer

Wat is de leveringsdatum bij bedrijfsovername?

Juridische aspecten

13.10.2022 / Bedrijventekoop.nl

Bij een bedrijfsovername is zowel sprake van een overnamedatum als een leveringsdatum. En (zoals je zal vermoeden) zijn dit ook twee verschillende begrippen. Het gaat in de praktijk dan ...

+ Meer

Wat is een disclosure letter?

Juridische aspecten

06.10.2022 / Bedrijventekoop.nl

Letterlijk vertaald is een disclosure letter een ‘bekendmakingsbrief’. Tijdens het uitonderhandelen van de garanties en vrijwaringen is de nodige aandacht vereist. In de koopovereenkomst ...

+ Meer

Hoe kan ik me inhoudelijk voorbereiden op het verkopen of kopen van een bedrijf?

Bedrijf verkopen

15.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Als je voor een bedrijf (ver)kopen gaat is het belangrijk dat je hier goed op voorbereid bent. Ga na hoe het gehele proces eruitziet. En wanneer het verstandig is om betrokken adviseurs ...

+ Meer

Wat is een locked box-bepaling bij bedrijfsovername?

Bedrijfsoverdracht

07.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Een locked-box bepaling gaat over de periode tussen de economische en juridische overdracht. Omdat de juridische overdracht van een onderneming via een notaris verloopt, is dit vaak late ...

+ Meer

Kan je onderhandelingen afbreken tijdens een bedrijfsovername-proces?

Bedrijf verkopen

28.07.2022 / Henk de Jong

Onze partner Henk de Jong van Take 5 is als overnameadviseur regelmatig betrokken bij bedrijfsovernames. Hij deelt via dit bericht zijn kennis betreffende het staken van onderhandelingen ...

+ Meer

Wat houdt een activa-passiva transactie precies in?

Bedrijf verkopen

14.07.2022 / Bedrijventekoop.nl

Bij een activa-passiva trasactie wordt een onderneming verkocht in de vorm van afzonderlijke activa en passiva. Dit zijn de vermogensbestanddelen van een onderneming. Als er sprake is va ...

+ Meer