Startup vraagt startkapitaal voor innovatief openbaarvervoersconcept

Europa

Algemene informatie

Branche:
Industrie

Soort bedrijf:
Automotive

Rechtsvorm:
BV

Transactievorm:
Aandelentransactie

Type koper:
Investeerder

Levensfase onderneming:
Volwassen


Financiële informatie

Omzet indicatie:
Vertrouwelijk

Resultaat voor belasting:
Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag:
100.000 - 250.000

Aantal medewerkers (in FTE):
0


Bedrijfshistorie / achtergrond

Nederlands-Kroatisch ondernemer heeft een uniek innovatief openbaarvervoersconcept ontwikkeld en ziet kansen voor de productie, marketing, distributie en service vanuit Kroätie, waarbij een aanzienlijk voordeel zal worden behaald ten opzichte van het beperkte aantal - en veelal conservatieve - spelers binnen de Europese markt.

Een compact hoog opgeleid team bestaande uit elkaar versterkende specialismen, waaronder de betrokkenheid van een tweetal faculteiten, het departement van wegvoertuigen, een design- en een subsidiebureau, staan garant voor een geslaagde businesscase.

Na een succesvolle lancering zal worden voorzien in een verdere uitrol binnen primair de nieuwe Europese markten, alwaar een flinke inhaal slag gemaakt kan worden. Vervolgens zal de West Europese markt worden bewerkt met het toch al bijzonder concurrerende product.


Onderscheidend vermogen

De EU ondersteund het initiatief met een zeer interessante subsidie a.d.h.v. de eerste twee prototypes. Voor deze prototypes is een beperkt startkapitaal benodigd van € 200.000,-. Ondernemer is bereid om hier een aandelenpakket voor beschikbaar te stellen. Kortom, een interessante participatiemogelijkheid met een hoog rendement voor een ondernemend en creatief investeerder.


Overig

Wij vragen

  • Een storting van € 200.000,- risicodragend bedrijfskapitaal per ultimo juni 2019.

 

Wij bieden

  • Notariële participatie van 20% van de aandelen in een Nederlandse Holding
  • Rente vergoeding van 5%
  • Zitting in de raad van commissarissen
  • Terugkoop/cashen van aandelen binnen 5 jaar

Interesse? Graag komen wij met u in contact middels het reactieformulier waarna wij zsm contact met u opnemen voor het maken van een kennismakingsafspraak.