15/04/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Schoonmaakbedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Wegens de behoefte aan een nieuwe uitdaging en gebrek aan opvolging in het bedrijf wordt een goedlopend schoonmaakbedrijf te koop aangeboden.

 

 

 

 


Activiteiten van het bedrijf

De bedrijfsactiviteiten richten zich op schoonmaakwerkzaamheden in een brede zin van het woord, bestaande uit interieurverzorging van kantoren en kinderdagverblijven, glas en gevel, graffiti, vloeronderhoud, dieptereiniging, bouwoplevering en trottoirreiniging voor de zakelijke markt. Het klantenbestand kent een goede spreiding alsmede een hoge mate van klanttrouwheid. Het bedrijf heeft een goede naamsbekendheid en stabiele marktpositie met ruimte voor groei. 

Het gemiddelde omzetniveau bedraagt € 700.000,- op jaarbasis. Het bedrijf kent een structurele winstgevendheid. Voor vrijwel alle doorlopende opdrachten zijn getekende opdrachtbevestigingen / contracten aanwezig. Met deze stabiele basis en (meer) aandacht voor marketing en acquisitie kan een verdere groei gerealiseerd worden.


Onderscheidend vermogen

In het bedrijf zijn circa 5,2 Fte’s actief naast de DGA. De bezetting op veel opdrachten vindt via inleen en onder aanneming plaats. De werkzaamheden vinden in de gehele Randstad plaats met de focus op het gebied Haaglanden/groot Rotterdam. Het bedrijf is gevestigd in een betrekkelijk nieuw bedrijfspand (huur) met volledige inrichting en kent een centrale ligging met een uitstekende bereikbaarheid.

De onderneming biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een schoonmaakbedrijf dat opzoek is naar uitbreiding. Ook voor een MBI-kandidaat met relevante ervaring en beschikbare financiële middelen biedt het bedrijf goede toekomstmogelijkheden.


Overig

De huidige eigenaar is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan zijn opvolger. In de afgelopen jaren heeft de ondernemer zich in toenemende mate uit de operatie teruggetrokken en is het team van medewerkers goed bekend met de klantenkring en voorkomende werkzaamheden.

Het betreft een aandelentransactie. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld.


Schoonmaakbedrijf in regio Rotterdam
Regio
Zuid-Holland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
500.000 - 1.000.000