Allround metaalbedrijf (specialist in maatwerk)

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche:
Industrie

Rechtsvorm:
BV

Soort bedrijf:
Metaalproducentenindustrie

Transactievorm:
Aandelentransactie


Financiële informatie

Omzet indicatie:
1.000.000 - 2.500.000

Resultaat voor belasting:
250.000 - 500.000

Indicatie overnamebedrag:
1.000.000 - 2.500.000

Aantal medewerkers (in FTE):
5 - 10


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is al decennia actief in de techniek en heeft derhalve een goede naam en klantenkring opgebouwd. De klanten van de onderneming zijn voornamelijk business tot business klanten. Op dit moment bestaat het personeelsbestand uit 8 medewerkers (exclusief de ondernemer), die ruime kennis en ervaring hebben in het vak. De huidige ondernemer is ondanks de winstgevendheid van de onderneming in verband met zijn leeftijd en gezondheid op zoek naar geschikte bedrijfsopvolging.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming richt zich op de fabricage van onder meer machines, apparaten, werktuigen en andere constructies. Het uitgebreide machinepark van de onderneming maakt het mogelijk om maatwerkproducten te produceren aan de hand van de specifieke wensen van de klant. Deze producten kunnen van verschillende soorten materialen worden gemaakt, zoals metaal, aluminium, staal, kunststof, glas of hout. De onderneming biedt een totaaloplossing voor het product, van de eerste schetstekening tot aan het volwaardig eindproduct.


Onderscheidend vermogen

De onderneming is financieel gezond en heeft jaarlijks genoeg opdrachten op basis van langdurige klantrelaties. Voor de overnamekandidaat zijn er derhalve mogelijkheden om de onderneming verder te laten groeien door het uitbreiden van het huidige klantenbestand en de huidige exploitatie.


Overig

Financiële gegevens:

  • Gemiddelde jaaromzet 2017 - 2018: € 1.300.000.
  • Hoge bruto-winstmarge: 67% (gemiddeld).
  • Gemiddeld bedrijfsresultaat (EBIT) 2017 - 2018: € 290.000.
  • Indicatie overnamebedrag: € 1.300.000

  Overnamecondities:

  • Overname van de activiteiten van de onderneming door middel van een aandelentransactie;
  • Zowel geschikt voor een MBI-er als voor een strategische koper;
  • Het bedrijfspand  dat de werkmaatschappij huurt van de holding maakt onderdeel uit van de transactie: overname huurovereenkomst of aankoop bedrijfspand;
  • In onderling overleg is de ondernemer bereid om een bepaalde periode na overname actief te blijven in de onderneming voor de overdracht.