VvE administratiekantoor

Gelderland

Algemene informatie

Branche:
Dienstverlening

Rechtsvorm:
BV

Soort bedrijf:
Accountancy, administratie en belastingadvies

Transactievorm:
Aandelentransactie


Financiële informatie

Omzet indicatie:
250.000 - 500.000

Resultaat voor belasting:
0 - 100.000

Indicatie overnamebedrag:
N.o.t.k.

Aantal medewerkers (in FTE):
< 5


Bedrijfshistorie / achtergrond

Eind jaren negentig ging veel onroerend goed van grooteigenaren in de verkoop en werden vooral appartementen verkocht aan de zittende huurders of aan een andere eigenaar. Er ontstond een behoefte aan het opzetten van Vereniging van Eigenaren en het voeren van de administraties daarvan. De toenmalige directeur-grootaandeelhouder heeft daartoe deze onderneming opgericht en uitgebouwd tot een stabiele, goedlopende en zelfstandig opererende onderneming.

De oorspronkelijke eigenaar is in 2010 overleden. De onderneming is toen van rechtswege overgedragen aan de echtgenote, wie tot op heden directeur-grootaandeelhouder is. Ondanks dat de onderneming zelfstandig opereert en de dagelijkse aansturing wordt verzorgd door een kantoormanager, vindt de echtgenote het een mooi moment om de onderneming over te dragen. Binnen de familie en onderneming is geen geschikte opvolger voorhanden. Om deze reden wordt gezocht naar een passende overnamekandidaat die affiniteit met de branche en dienstverlening heeft.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming is gespecialiseerd in het besturen en het ontnemen van diverse, veelal administratieve lasten voor een Vereniging van Eigenaren. Onder de werkzaamheden wordt verstaan het voeren van een administratie voor de Vereniging van Eigenaren, het bijwonen van de jaarlijkse ledenvergadering, het begeleiden van onderhouds- en technische projecten, juridische afwikkelingen en de begeleiding van het in- en uittreden van leden. De onderneming is gevestigd in Oost Nederland, met haar relaties in Midden en Oost Nederland. De activiteiten worden uitgevoerd vanuit een bedrijfspand dat wordt gehuurd van een gelieerde onderneming. Het betrekken van dit bedrijfspand in deze verkooptransactie is tevens bespreekbaar.


Onderscheidend vermogen

De onderneming beschikt over een groot, loyaal en tevreden klantenbestand in Midden en Oost Nederland. Het heeft een stabiele kasstroom en beschikt over een gezonde financiële structuur. Zo is er geen sprake van rentedragend vreemd vermogen. Dankzij recente investeringen in automatisering en specifieke software wordt er efficiënter gewerkt en is er ruimte voor groei ontstaan. Het personeelsbestand is kundig en professioneel.


Overig

Deze onderneming kan een interessante investering zijn voor een ondernemer met affiniteit voor de branche van Verenigingen van Eigenaren. Door het omvangrijke en loyale klantenbestand kan het bovendien een zeer interessante aanvulling zijn voor een strategische partner die zijn marktaandeel en -positie wil vergroten in de regio Midden en Oost Nederland.

De onderneming opereert zelfstandig en als gevolg daarvan worden de resultaten gerealiseerd zonder dat deze afhankelijk zijn van de huidige eigenaar.