Online warenhuis – Parfumspecialist

Nederland

Algemene informatie

Branche:
ICT-Dienstverlening

Rechtsvorm:
BV

Soort bedrijf:
E-commerce

Transactievorm:
Activa / passiva transactie


Financiële informatie

Omzet indicatie:
1.000.000 - 2.500.000

Resultaat voor belasting:
Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag:
100.000 - 250.000

Aantal medewerkers (in FTE):
< 5


Activiteiten van het bedrijf

Het betreft een webshop die zich in korte tijd, na een specialisatie in parfum en cosmetica, heeft doorontwikkeld tot een online-warenhuis. Het brede productgamma A-merken wordt aangeboden tegen zéér competitieve prijzen. De webshop is operationeel sinds begin 2015 en trekt jaarlijks meer dan 500.000 bezoekers.

Het productassortiment is zeer breed en wordt, naast levering uit voorraad van parfumproducten, via dropshopping aangeleverd bij de klanten. De gebruiksvriendelijke shop is ontwikkeld op basis van Lightspeed software. De omzet wordt grotendeels in Nederland gerealiseerd. De artikelen worden voornamelijk in Europa aangekocht.


Overig

De activiteit biedt aan de nieuwe eigenaar reële groeimogelijkheden, met name in de omzetrealisatie door de productgroepen die in 2018 zijn geïntroduceerd. De omzet van de webshop bedraagt ongeveer € 1.500.000 met een EBITDA van circa € 50.000.

Het bedrijf is gevestigd in de Randstad. De activiteit is niet locatie-gebonden.
De webshop maakt deel uit van een onderneming waarin ook andere, niet concurrerende, activiteiten worden uitgeoefend. De overname betreft dan ook een activa transactie.

De overname vraagprijs is € 190.000,-

Om in aanmerking te komen als kandidaat-koper dient de kandidaat over ten minste
€ 125.000,- aan eigen middelen te beschikken.

Een zeer interessante activiteit met serieuze groeimogelijkheden voor een strategische koper, ondernemer, een MBI-er of tweeverdieners.