Ervaren ondernemer zoekt een productiebedrijf/horeca/detailhandel

Nederland

Algemene informatie

Branche:
Industrie

Rechtsvorm:
N.v.t.

Soort bedrijf:
Overig

Transactievorm:
Overig


Financiële informatie

Omzet indicatie:
Vertrouwelijk

Resultaat voor belasting:
Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag:
250.000 - 500.000

Aantal medewerkers (in FTE):
N.v.t.


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ervaren ondernemer zoekt ter overname een in Nederland gevestigd productiebedrijf/horeca/detailhandel. De ondernemer is een sterke, proactieve leider die een slechtlopende onderneming in korte tijd weer gezond wil maken. 

Betrouwbaar, stabiel en afspraak is afspraak mentaliteit zijn kenmerkend voor deze ondernemer. Hij staat voor resultaatgericht opereren en stuurt op processen en financiën. Deze ondernemer ziet de uitdaging om (samen met een team) te bouwen aan een onderneming en te helpen verbeteren naar een winstgevende onderneming. Zijn ervaring als ondernemer is van grote waarde.

Onze client is ervaren in het drijven van ondernemingen waarbij productieprocessen een belangrijke rol spelen. Deze ondernemer drijft al langere tijd, succesvol, een eigen onderneming in de grafische branche.


Activiteiten van het bedrijf

Onze client zoekt een bedrijf waar iets aan te verbeteren valt. Het wil maar niet lukken, terwijl het idee goed is. Verlieslatend is geen probleem. Het product (of producten) levert een herkenbare meerwaarde voor de klant. De huidige ondernemer zoekt hulp, wil (deels) verkopen en/of neemt genoegen met een minderheidsbelang. Onze cliënt is proactief en positief-kritisch en verwacht van het management dezelfde werkhouding. Een familiebedrijf behoort tot de mogelijkheden.

Doelstelling is om het bedrijf zo snel mogelijk winstgevend te maken door onder andere marktkansen verder te verkennen, te benutten en bestaande processen waar mogelijk efficiënter te maken. Continuïteit op de lange termijn is daarbij één van de belangrijkste doelstellingen.


Overig
  • Het over te nemen bedrijf beschikt over personeel.
  • De onderneming is bij voorkeur gehuisvest in een huurpand.
  • Een meerderheidsbelang heeft de voorkeur maar een geleidelijke overname behoort tot de mogelijkheden waarbij de ondernemer een meerderheidsbelang wil. Bij een volledige overname dient de huidige eigenaar bij voorkeur in en na de overdrachtsperiode voor een nader te noemen periode (gedeeltelijk) aan te blijven.
  •  Indicatie overnameprijs tot € 500.000. Eventueel meer, afhankelijk van het aangeboden bedrijf.