Staalbewerkingsbedrijf aangeboden

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche:
Industrie

Soort bedrijf:
Metaalproducentenindustrie

Rechtsvorm:
BV

Transactievorm:
Aandelentransactie

Type koper:

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname

Levensfase onderneming:
Volwassen


Financiële informatie

Omzet indicatie:
2.500.000 - 5.000.000

Resultaat voor belasting:
Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag:
500.000 - 1.000.000

Aantal medewerkers (in FTE):
25 - 50


Bedrijfshistorie / achtergrond

Een solvabel staalbedrijf met een gevestigde naam in de staalbranche ter overname aangeboden. Het bedrijf heeft zich bewezen door hoge kwaliteitsproducten af te leveren. Het staalbedrijf bestaat al meer dan 30 jaar.


Activiteiten van het bedrijf

Het staalbedrijf verwerkt staal voor diverse markten. De aandelen van de Besloten Vennootschap worden ter overname aangeboden.


Onderscheidend vermogen

Een grote lijst met veel grote klanten en middelgrote klanten zijn in het klantenbestand aanwezig maar ook levering aan kleinere bedrijven. Het bedrijf levert al meer dan dertig jaar aan trouwe klanten. Een sterk punt van dit bedrijf is een professioneel en ongedwongen werksfeer met voldoende capaciteiten in een vlakke organisatie waarbij korte levertijden zijn gegarandeerd en kwaliteit van het af te leveren product hoog in het vaandel staat. Het bedrijf beschikt over een groot machinepark en grote voorraad verschillende soorten staal van A kwaliteit waardoor er aan diverse markten geleverd kan worden.


Overig

De eigenaar heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en wil voor een goede overdracht aanblijven zolang dit noodzakelijk is. Het ruim-opgezet bedrijfspand is gunstig gelegen. Aankoop van het pand behoort desgewenst tot de mogelijkheden of kan desgewenst gerhuurd worden. Het gemiddelde rendement over 2014 t/m 2017 is positief. Het bedrijf is van een behoorlijke omvang. Het is interessant voor een strategische partij en overnamekandidaat met affiniteit met deze branche.

Bij interesse en na het tekenen van een NDA nodigen wij u graag uit om over de mogelijkheden te praten. Dit unieke en solvabele bedrijf kan door een strategische partij of overnamekandidaat worden voortgezet en uitgebreid.