Gedreven en ambitieuze CEO is op zoek naar gezonde, (kleine) product-georienteerde onderneming om verder uit te bouwen

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche:
Gezondheidszorg

Soort bedrijf:
Overig

Rechtsvorm:
N.v.t.

Transactievorm:
Nader te bepalen

Type koper:

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname

Levensfase onderneming:
Volwassen


Financiële informatie

Omzet indicatie:
Vertrouwelijk

Resultaat voor belasting:
Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag:
N.o.t.k.

Aantal medewerkers (in FTE):
5 - 10


Bedrijfshistorie / achtergrond
De kandidaat:  Gedreven en ambitieuze CEO is op zoek naar een gezonde onderneming om die gezamenlijk verder uit te bouwen en naar een hoger niveau te brengen. Deze MBI-kandidaat heeft een succesvolle carrière binnen de ICT/ fintech opgebouwd. Dagelijks leiding gegeven binnen (inter-)nationale ondernemingen met alle daarbij behorende verantwoordelijkheden, P&L, commercie, operations, processen en projecten. Teambuilder, coach en hands-on persoon. Sterk in en ruime ervaring met start-up/ scale-up, groeimanagement in de technologie in combinatie met diensten. Tweemaal succesvol een bedrijf opgezet en laten groeien tot een gezonde EBITDA. Commercie heeft altijd 50% of meer van de kandidaat zijn aandacht en tijdsbesteding gehad.

Activiteiten van het bedrijf
Zijn voorkeur gaat uit naar een kleine product georiënteerde onderneming waarbij groei centraal staat, denk hierbij aan startup/ scaleup bedrijven of jonge MKB bedrijven. Met klein wordt bedoelt max 10 FTE. Innovatie/ productontwikkeling staat centraal. Voorkeur voor de nieuwe wereld/ technologieën. Groei kunnen realiseren is heel belangrijk. Type klant/ markt is B2B o.b.v. langdurige contracten/ relaties. Geen hele lange sales cycles bij voorkeur. Diensten rondom het fysieke product aanbieden kan tot de mogelijkheden behoren. Product kan zijn; zelf ontwikkeld of een agentschap van een of meerdere producten. Gezien kennis en interesse zijn m.n. de financiële markt en gezondheidszorg markt interessant. Overige markten zijn overigens niet bij voorbaat uitgesloten als er aansluiting is op eerder benoemde punten. Afzetmarkt is in principe Nederland. Doel is om door verdere innovatie, professionalisering de omzetgroei en winstgevendheid, sterk, te vergroten.

Overig
De MBI-kandidaat is woonachtig in de regio Brabant. Gezocht wordt een onderneming binnen een straal van 60 kilometer rondom Tilburg. Afhankelijk van de situatie en voorkeur vanuit de verkopende partij gaat de voorkeur uit naar een gefaseerde overname. Reacties worden vanzelfsprekend zeer vertrouwelijk behandeld. Desgewenst wordt op voorhand een geheimhoudingsovereenkomst getekend. Kandidaat heeft beschikking over vrije liquide middelen om te investeren.