Investeren in recurring online omzet

Nederland

Algemene informatie

Branche:
ICT-Dienstverlening

Rechtsvorm:
BV

Soort bedrijf:
Platform / website

Transactievorm:
Aandelentransactie


Financiële informatie

Omzet indicatie:
Vertrouwelijk

Resultaat voor belasting:
Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag:
250.000 - 500.000

Aantal medewerkers (in FTE):
< 5


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming bouwt maatwerk-websites voor MKB klanten en maakt deel uit van een groep met in totaal circa 100 medewerkers in dienst. Om groeikapitaal vrij te maken, worden 1750 klanten in een aparte entiteit (newco) ondergebracht waarbij alle werkzaamheden (onderhoud, beheer, webdevelopment) zijn uitbesteed aan een zusterbedrijf. Afspraken omtrent dienstverlening en prijzen zijn vastgelegd in een 5-jarig contract. Om de klantenportefeuille op peil te houden (churngarantie) en evt. te groeien, worden 400 klanten per jaar geworven. 

De constructie resulteert in een brutomarge van circa 25%-35% op een recurring omzet van circa € 625.000,- tot € 800.000,-. De Internal Rate of Return is geprognosticeerd op circa 12,5%. 


Activiteiten van het bedrijf

Webdevelopment, onderhoud en beheer van websites (alles uitbesteed). 


Onderscheidend vermogen

De onderneming leidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot webdeveloper, -designer en programmeur en geeft mensen een baangarantie. Inmiddels zijn via deze route meer dan 50 medewerkers vanuit een uitkeringssituatie aan een baan geholpen. 

Het groeikapitaal zal worden aangewend om veel meer mensen op een vergelijkbare wijze aan een baan te helpen. 


Overig

Gezocht wordt naar maximaal 4 investeerders die € 375.000,-  aan aandelenkapitaal willen inleggen. Dit is opgebouwd uit € 125.000,- in de vorm van cumpref met een coupon van 7% en € 250.000,- aan aandelenkapitaal. De looptijd is 5 jaar. 

Een prospectus is beschikbaar en zal na ondertekening van een NDA worden overlegd.