Instapklaar online veiling platform gericht op materieel en diversen

Nederland

Algemene informatie

Branche:
ICT-Dienstverlening

Rechtsvorm:
BV

Soort bedrijf:
Platform / website

Transactievorm:
Overig


Financiële informatie

Omzet indicatie:
0 - 100.000

Resultaat voor belasting:
0 - 100.000

Indicatie overnamebedrag:
Vertrouwelijk

Aantal medewerkers (in FTE):
N.v.t.


Bedrijfshistorie / achtergrond

Betreft een online veilingplatform waar bedrijven via een aanbiedpagina op de website overtollig materieel en machines aan kunnen bieden ter veiling. Vervolgens worden deze goederen toegewezen aan een betreffende veiling waarbij de goederen op locatie van de opdrachtgever gestald blijven waarbij de veiling online draait tot een bepaalde afloopdag en tijdstip.

Het bedrijf beschikt over een Europa wijdt klantenbestand, dat in 25 jaar is uitgebouwd tot ruim 10.000 adressen.


Activiteiten van het bedrijf

Het concept is gebaseerd op de volgende twee pijlers:

  1. Het via het online biedsysteem verkrijgen van de beste prijs voor de aangeboden goederen. Mede door dat gezien het redelijk klantenbestand ook in het buitenland gericht op Europa, naast handelaren, ook eindgebruikers van de goederen mee bieden op de website.
     
  2. Gemak en service bij het vinden van een nieuwe eigenaar voor het desbetreffende materieel van de opdrachtgever. De onderdelen gemak en ontzorgen leveren de toegevoegde waarde als verlengstuk van de dienst naar de opdrachtgever. 

Overig

Verdienmodel online veiling platform:

  • Opdrachtgevers: 4% van het de verkoopprijs wordt door het veilingplatform verrekend op de uitbetaling.(inbrengkosten). Bieders: 10 tot 15% wordt er als veilingkosten gehanteerd (opgeld).

Reden voor verkoop

  • De huidige ondernemer wil meer tijd gaan besteden aan andere (zakelijke) activiteiten.

Aangeboden belang:

  • De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Transactievorm:

  • De verkopende ondernemer geeft aan open te staan voor zowel 1) een Aandelentransactie als 2) een Activa transactie. Dit ter bespreking in onderling overleg.

Geschikt voor:

  • Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/ investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.

Het bedrijf is instapklaar. De ondernemer is bereid om de nieuwe eigenaar van goede begeleiding te voorzien om de overname zo soepel mogelijk te laten verlopen.


Afbeeldingen