Succesvolle webshop in gereedschap

Benelux

Algemene informatie

Branche:
Groothandel

Rechtsvorm:
VOF

Soort bedrijf:
Overig

Transactievorm:
Activa / passiva transactie


Financiële informatie

Omzet indicatie:
1.000.000 - 2.500.000

Resultaat voor belasting:
Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag:
1.000.000 - 2.500.000

Aantal medewerkers (in FTE):
< 5


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het gaat om een succesvolle en nog steeds (aantoonbaar) groeiende webshop in elektrisch gereedschap. Het ondernemersechtpaar exploiteert de webshop als V.O.F. en wil graag verkopen om zich te kunnen focussen op andere zaken. Er is echter geen opvolging aanwezig.


Activiteiten van het bedrijf

Momenteel is het bedrijf gevestigd in Zuidwest Nederland maar men kan vanuit heel Nederland opereren. De webshop (begonnen in 2004) heeft met name de laatste jaren een flinke groei laten zien en bedient inmiddels zowel particuliere (75%) als zakelijke (25%) klanten in de gehele Benelux. Naast het ondernemersechtpaar is er 1 flexibele medewerker in dienst.


Onderscheidend vermogen

Door het aanhouden van een aanzienlijke, constante voorraad kan men snelle levering garanderen. De webshop heeft een breed assortiment gereedschap in de grotere en kleinere merken. De eigenaars staan voor kwaliteit, service en betrouwbaarheid en is daarom uitermate kritisch op hun leveranciers. Ook houden ze de prijzen laag.

De onderneming heeft de afgelopen jaren een gemiddelde groei van 30% gerealiseerd. Naar verwachting zal in 2018 de omzet 2000/k bedragen. De onderneming heeft een gezonde brutomarge en een zeer lage, flexibele kostenstructuur.


Overig

Overname zal geschieden door middel van een activatransactie. Waarbij de voorraden, inventaris en goodwill onderdeel uitmaken van de transactie. Het onroerend goed wordt in beginsel niet mee overgenomen.