16/05/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het gaat om een succesvolle en nog steeds (aantoonbaar) groeiende webshop in elektrisch gereedschap. Het ondernemersechtpaar exploiteert de webshop als V.O.F. en wil graag verkopen om zich te kunnen focussen op andere zaken. Er is echter geen opvolging aanwezig.


Activiteiten van het bedrijf

Momenteel is het bedrijf gevestigd in Zuidwest Nederland maar men kan vanuit heel Nederland opereren. De webshop (begonnen in 2004) heeft met name de laatste jaren een flinke groei laten zien en bedient inmiddels zowel particuliere (75%) als zakelijke (25%) klanten in de gehele Benelux. Naast het ondernemersechtpaar is er 1 flexibele medewerker in dienst.


Onderscheidend vermogen

Door het aanhouden van een aanzienlijke, constante voorraad kan men snelle levering garanderen. De webshop heeft een breed assortiment gereedschap in de grotere en kleinere merken. De eigenaars staan voor kwaliteit, service en betrouwbaarheid en is daarom uitermate kritisch op hun leveranciers. Ook houden ze de prijzen laag.

De onderneming heeft de afgelopen jaren een gemiddelde groei van 30% gerealiseerd. Naar verwachting zal in 2018 de omzet 2000/k bedragen. De onderneming heeft een gezonde brutomarge en een zeer lage, flexibele kostenstructuur.


Overig

Overname zal geschieden door middel van een activatransactie. Waarbij de voorraden, inventaris en goodwill onderdeel uitmaken van de transactie. Het onroerend goed wordt in beginsel niet mee overgenomen.


Succesvolle webshop in gereedschap
Regio
Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000