Bestaande betonfabriek met eigen productielocatie

Nederland

Algemene informatie

Branche:
Bouw

Rechtsvorm:
N.v.t.

Soort bedrijf:
Overig

Transactievorm:
Overig


Financiële informatie

Omzet indicatie:
Vertrouwelijk

Resultaat voor belasting:
Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag:
1.000.000 - 2.500.000

Aantal medewerkers (in FTE):
N.v.t.


Bedrijfshistorie / achtergrond

Onze cliënt heeft een uniek concept ontwikkeld voor de productie van prefab betonelementen. Gezien het onderscheidende vermogen van deze producten zijn er reeds gete-kende contracten met afnemers met een gecumuleerde omzetwaarde van € 15-25 miljoen. De onderneming wil de productie na de zomervakantie opstarten en denkt hierbij aan het huren van productieruimte in een bestaande betonfabriek. De voorkeur gaat echter uit naar een bedrijf ter overname waarbij – door samenvoeging van omzet, kennis en kunde – een win-win situatie kan worden gecreerd. Op (korte) termijn wil onze cliënt de mogelijkheid hebben de productielocatie/onroerende zaken over te nemen. De structuur van de transactie kan zowel een 100% overname van het bedrijf zijn als een gefaseerde transactie zijn waarbij de verkopende DGA zowel in aandelen betrokken blijft als in beleidsmatige zaken.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming die gezocht wordt is betonfabriek met bestaande klanten en omzet waar-bij evenwel sprake is van overcapaciteit. Overcapaciteit zowel in ruimte (> 2000 m2) als het personeelsbestand is een reële optie. De financiele situatie waarin het bedrijf zich bevindt, is van ondergeschikt belang. De productiecapaciteit die onze cliënt nodig heeft omvat tussen de 48 en 96 m3 beton per dag. De mogelijkheid om 24 uur per dag te produceren zou een pré zijn.


Overig

Wat betreft omvang en werknemers zijn geen expliciete eisen. De specifieke locatie is niet van doorslaggevend belang. Strategische ligging is een pré. Hieronder wordt bijvoorbeeld toegang tot het spoor (binnen een straal van 20 km), water-wegen of een goede aansluiting op het wegennet gerekend waardoor de producten sneller en gemakkelijker kunnen worden getransporteerd. Onze client zoekt de samenwerking met de verkopende DGA zodat gezamenlijk gewerkt kan worden aan een sterke positie van het bedrijf: een winstgevende betonfabriek met een eigen product en met meerdere type opdrachtgevers.