Groothandel in nichemarkt

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche:
Groothandel

Rechtsvorm:
N.v.t.

Soort bedrijf:
Overig

Transactievorm:
Overig


Financiële informatie

Omzet indicatie:
2.500.000 - 5.000.000

Resultaat voor belasting:
Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag:
500.000 - 1.000.000

Aantal medewerkers (in FTE):
10 - 25


Bedrijfshistorie / achtergrond
Onze cliënt (1976) heeft onlangs zijn minderheidsbelang in een onderneming verkocht waar hij eindverantwoordelijk was voor de commerciële beleidsvoering. Hij wil nu zijn op-gedane kennis, ervaring en ondernemende drive gaan inzetten bij een onderneming waar hij (op termijn) meerderheidsaandeelhouder van wordt. Marketing, innovatie en efficiënte bedrijfsvoering zijn de pijlers waarop onze cliënt van toegevoegde waarde is door deze aspecten binnen de onderneming verder te gaan ont-wikkelen. De structuur van de transactie kan zowel een 100% overname zijn als een gefaseerde overname.

Activiteiten van het bedrijf
De onderneming die gezocht wordt is bij voorkeur een gespecialiseerde groothandel die zodoende een bepaalde niche van de markt bedient (geen massavolume). Als voorbeeld kan een technische groothandel voor een bepaalde sector gelden die eventueel een deel van het assortiment zelf produceert. Een bijkomend voordeel zou een speciaal importeur-schap kunnen zijn. B2B geniet de voorkeur waarbij het niet uitmaakt of de onderneming halffabricaten of eindproducten verkoopt.

Overig
Voor wat betreft de omvang zoekt onze cliënt een onderneming met een jaarlijkse omzet van € 2.000.000 tot circa € 6.000.000. Het beoogd aantal medewerkers bevindt zich tussen de 10-20 FTE, afhankelijk van het type onderneming. Het bedrijf is bij voorkeur binnen in een straal van 75 kilometer rondom Eindhoven gevestigd. Middelen ten behoeve van de overname en verdere groei zijn aanwezig. Onze cliënt kan snel schakelen en deze acquisitie heeft dan ook de volle aandacht en prioriteit.