Speelgoed productie

Nederland

Algemene informatie

Branche:
Groothandel

Rechtsvorm:
N.v.t.

Soort bedrijf:
Groothandel in consumentengoederen

Transactievorm:
Aandelentransactie


Financiële informatie

Omzet indicatie:
Vertrouwelijk

Resultaat voor belasting:
Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag:
250.000 - 500.000

Aantal medewerkers (in FTE):
< 5


Bedrijfshistorie / achtergrond

Na succesvolle verkoop van zijn gekende onderneming in NL heeft onze opdrachtgever zich jaren toegelegd op het ontwerpen van bijzonder onderscheidend (vooral) houten speelgoed, educatief combineren en bouwen voor kinderen, modulaire inrichting systemen vooral voor kinderkamers, inclusief unieke omni-verbindingen en systemen, waarbij alle delen intelligent tot in uiterste perfectie zijn uitgewerkt en ultra efficiënt kunnen worden geproduceerd zodat een hoge marge wordt behaald. Materialen en componenten: hout, gelakt hout, gedecoreerd hout, aluminium, perspex, diverse kunststoffen. Universeel tool: € muntstuk De speelgoed collectie bestaat uit vele honderden unieke designmodellen, hoofdzakelijk in hout. Dit is het speelgoed dat we willen voor onze kinderen, en willen bewaren voor de volgende generaties.


Activiteiten van het bedrijf

Elk model in de speelgoed collectie is uniek, pakkend, heeft eigen humor, bijzondere kleurstelling, speelse referentie naar een wereldmerk. Elk model heeft een technische productietekening en van de meeste ontwerpen, het betreft vele honderden, is het fysieke model gemaakt en in perfectie te zien in de showroom van cliënt. Dit geldt voor het speelgoed, en ook voor educatieve systemen, zoals de vele prachtige teldozen met design kegels en de diverse unieke bouwsystemen. Alle ontwerpen zijn interactief en verbindbaar via een unieke matrix. Het geldt ook voor de unieke praktische en speelse en efficiënte ontwerpen mbt inrichting kinderkamers. Kindertafels en buro’s, stapelen, waaieren, wandboxen direct volgens je fantasie uit te breiden.


Onderscheidend vermogen

De unieke omni-verbindingen zijn ook geschikt voor bouwmarkten, voor de meubelindustrie en schoolmeubelen, voor winkel- en tuininrichtingen en niet te vergeten standbouw. De verbindingen zijn strak, solide, snel en vele malen toepasbaar. Een enorme kosten besparing. Ook hier is een € muntstuk het enige benodigde tool. Een dergelijk scala van mogelijkheden dat via de bijbehorende productietekeningen per direct realiseerbaar is om in de markt te zetten, is uniek. Opdrachtgever heeft meer dan 1 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwerpen, de modellen en de systemen Opdrachtgever heeft mede gezien leeftijd besloten deze omvangrijke productie collectie ter overname aan te bieden tegen een vaste overnameprijs van € 375.000. Wij menen dat een dergelijke prijsstelling niet voldoende recht doet aan hetgeen opdrachtgever levert. Onze opdrachtgever is dag in dag uit uitzonderlijk creatief en innovatief en vrijwel dagelijks komt er een nieuw idee of creatie vrij.


Overig

Onze opdrachtgever is dag in dag uit uitzonderlijk creatief en innovatief en vrijwel dagelijks komt er een nieuw idee of creatie vrij. Hij is bereid om met een overnemende partij /partner met wie het klikt, afspraken te maken mbt overname zijn oeuvre, bij voorkeur in combinatie van een vorm van samenwerking.