Groothandel bouwmaterialen met timmerfabriek

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche:
Groothandel

Rechtsvorm:
BV

Soort bedrijf:
Groothandel in hout- en bouwmaterialen

Transactievorm:
Activa / passiva transactie


Financiële informatie

Omzet indicatie:
1.000.000 - 2.500.000

Resultaat voor belasting:
Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag:
1.000.000 - 2.500.000

Aantal medewerkers (in FTE):
< 5


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is actief als groothandel van bouwmaterialen. Zij heeft een goede reputatie opgebouwd dankzij haar kwaliteitsaanbod, vakmanschap en flexibele deskundige dienstverlening. Daarnaast vervaardigd de onderneming in de eigen timmerfabriek hardhouten kwaliteitskozijnen. De commerciële synergiën tussen de groothandelsactiviteiten en de timmerfabriek zijn groot. Gereedschappen en ijzerwaren worden aangeboden in de eigen winkel onder een nationaal bekende winkelformule.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf, gevestigd in Noord-Brabant, bestaat al meer dan 50 jaar en heeft in die tijd een sterke regionale marktpositie verworven. De onderneming levert aan aannemers, klusbedrijven, ZZP-ers en particulieren. Kwaliteit, vakkundige dienstverlening, maatwerk en betrouwbaarheid zijn de drivers van de firma.


Overig

De omzet in 2016 bedraagt ca. € 2 miljoen met een brutomarge tussen de 35% en 40% en een EBITDA van circa 11%. De uitstekende productiefaciliteiten, de groeiende bouw,- en woningmarkt en de gevestigde reputatie in de regio bieden de nieuwe eigenaar een reële mogelijkheid om tot verdere groei van de omzet en de winst te komen. Er zal sprake zijn van een activa transactie. De vraagprijs voor de activa van deze onderneming bedraagt € 1.345.000. Een ideale mogelijkheid voor een strategische koper, die zijn productie en concurrentiepositie wil versterken.