laatst bijgewerkt op: 26-02-2015

Referenties

Prima lay-out, uitstekende vindbaarheid

BusinessPartners begeleidt ondernemers bij fusies en overnames. Dat een dergelijk traject staat of valt met de match tussen partijen, is duidelijk. Daarom werkt de organisatie veelvuldig samen met Bedrijventekoop.nl. Pleun Bakker, directeur van BusinessPartners, is enthousiast. “Bedrijventekoop.nl is de best werkende bedrijvendatabank in Nederland.”

Marktlink al jaren een tevreden intermediair

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij aan- en verkooptrajecten. Met 40 bedrijfsovernameadviseurs in dienst en 50 transacties per jaar zijn ze de grootste partij van Nederland op het gebied van overnameadvies. De organisatie werkt vanuit 3 vestigingen: Gouda, Deventer en Amsterdam. Marktlink richt zich op transacties vanaf een half miljoen tot 50 miljoen euro. Sinds 2003 maken zij als intermediair gebruik van Bedrijventekoop.nl.

"Goed geholpen bij zoektocht naar business partners"

Op het franchise-platform van Bedrijventekoop.nl bieden we een overzicht van de franchisemogelijkheden in Nederland. Eén van de organisaties die hier gebruik van maakt is Online-People. Een uitzend- en detacheringsbureau, payroll-organisatie en vacaturebank ineen dat zich richt op de flexbranche. Zonder vestigingen aan de straat. Online-People is online te vinden.

Dankzij Bedrijventekoop.nl kunnen we nóg beter matchen

Dutch Dream begeleidt ondernemende managers bij het vinden van een passend bedrijf om over te nemen. Meike Mylius, matchcoördinator, maakt daarbij geregeld gebruik van Bedrijventekoop.nl. “Het platform is erg uitgebreid en toch heel overzichtelijk. Bovendien is snel te zien welke intermediair achter een bepaald profiel zit.”

"Vele serieuze reacties leiden tot snelle verkoop"

Op Bedrijventekoop.nl staan talloze bedrijven die te koop aangeboden worden. Met een dergelijk profiel vergroten ondernemers die een bedrijf willen verkopen of kopen de kans op het vinden van een geschikte koper of verkoper. Ondernemer Arnoud de Kinderen vond zodoende binnen 4 maanden een koper voor zijn reproservice. Eind november 2012 vond de overdracht plaats.

Ik vond hier het bedrijf waar ik van droomde

Eind 2008 plaatste Marco de Wit uit Werkhoven een profiel op Bedrijventekoop.nl. “Te koop gevraagd: een autopoetsbedrijf in de omgeving van Utrecht.” Er meldden zich diverse verkopers, van wie één heel interessante. Sinds 1 april 2009 timmert Marco de Wit vol overgave aan de weg met zijn bedrijf in carcleaning en klein schadeherstel.

Vrijwel dagelijks kwamen er reacties op mijn profiel

Na zo’n twintig jaar ondernemerschap hakte Gé Dievelaar de knoop door: zijn bedrijf Stitch-it ging in de verkoop. In december 2008 plaatste hij een profiel op Bedrijventekoop.nl en al in april 2009 gingen zijn bedrijf én personeel over naar de koper. “Ik kreeg direct bijna dagelijks reacties op mijn profiel. Daardoor was er meteen actie en vond ik snel de juiste koper.”

Een goed en duidelijk profiel vergroot de kans op succes

Een week na het plaatsen van een profiel op Bedrijventekoop.nl had Sijbe Bonsma al zo’n twaalf reacties in zijn mailbox. En uiteindelijk werden dat er zelfs vijftig. Kortom: genoeg gegadigden voor zijn assurantieportefeuille met de focus op pensioenen. Volgens Bonsma komt dat niet alleen door het aanbod, maar ook door de opzet van zijn profiel.

"Ik had goede partners nodig"

Veel ondernemers die te maken krijgen met bedrijfsoverdracht hebben behoefte aan deskundige begeleiding. Via Bedrijventekoop.nl kunnen ondernemers direct overnameadviseurs in de regio vinden. Voor de overnameadviseurs is het tevens een platform om onder de aandacht te komen bij de doelgroep. Eén van de adviseurs die op het intermediairs-platform adverteert is Prior Fusie & Overnames BV. We spraken met oprichter en directeur Tony Veerman, en vroegen naar zijn ervaringen.